Silviu Mares 18 octombrie 2017
Consilierul PNL, Marian Sirbu considera ca asfaltarea promisa de primar nu va fi de calitate

Consilierul județean PNL, Marian Sîrbu a declarat într-o conferință de presă că primarul municipiului, Marian Dragomir și președintele CJ Braila, Francisk Iulian Chiriac, se laudă că vor începe asfaltarea de iarnă. Sîrbu s-a amuzat pe seama entuziasmului manifestat de primar, care a anunțat că va începe asfaltarea străzilor și plombarea gropilor din municipiu, acum în pragul sezonului rece. 

După un an și jumatate de experimente pe mașinile brăilenilor și ale celor care ne-au tranzitat orașul, primarul Dragomir mai face un experiment. Vrea să vadă cum se face asfaltarea iarna. Dacă Simionescu ne-a aratat cum se face asfaltarea pe ploaie, domnul Dragomir vrea să ne arate cum se face asfaltarea iarna” a spus Marian Sîrbu.

Liberalul a mai spus că firma câștigătoare a licitație s-ar fi folosit de un artificiu, asociindu-se cu o altă firmă, care să o ajute pa punctajul privind experiența în lucrări similare, aceasta fiind o firmă abonată la banii publici din județul Galați. Totuși, Sîrbu este convins că asfaltarea nu va începe când spune primarul, pentru că cel puțin momentan stația de asfalt cumpărată de firma Micatis nu este pusă în funcțiune, din informațiile pe care le are. Ba mai mult, aceasta nici măcar nu este montată în întregime. Sîrbu a concluzionat că dacă vor începe totuși lucrările firma respectivă va fi nevoită să cumpere asfalt din altă parte.

Totodată, Sîrbu a mai spus că primarul probabil nu știe că asfaltarea se face la anumite temperaturi., dar a criticat și faptul că principalul criteriu la această licitație a fost prețul cel mai mic.

Deci nu poți să asfaltezi la orice temperatură, chiar daca dumnealui ne spune că va ninge pe 21 decembrie. Poate că este așa, dar poate îngheața mâine. Mai mult decat atât, plombele asfaltice, din câte știu eu, au o perioadă de garanție de 6 luni. Adica fix până la primavară, când le luăm din nou”, a spus consilierul județean liberal.

Comentarii