Silviu Mares 13 martie 2014
PMP organizeaza un miting anti-acciza
PMP organizeaza un miting anti-acciza
PMP organizeaza un miting anti-acciza

Partidul Mişcarea Populară va organiza sâmbătă, 15 martie, un miting la Bucureşti împotriva accizei suplimentare de 7 eurocenţi pentru benzină şi motorină, care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie 2014. La această acţiune sunt aşteptaţi circa 10.000 de membri şi simpatizanţi ai PMP, urmând ca de la Brăila să participe 150 de membri. Mitingul se va desfășura de la ora 12.00, în Piaţa George Enescu din Bucureşti, în faţa Ateneului Român, iar PMP intenţionează să depună pe masa Guvernului Ponta un protest şi circa un million de semnături împotriva introducerii acestei taxe. Organizaţia brăileană a PMP a strâns până acum aproximativ 6.000 de semnături.

Conform declarațiilor președintelui PMP Brăila, Viorel Botea, aceștia vor protesta împotriva accizei la carburanţi, deoarece această majorare va creşte preţurile la combustibili şi va genera o creştere în lanţ a preţurilor la toate produsele şi serviciile.

Viorel Botea a declarat:

Mitingul PMP va sta sub semnul sloganului Ponta te arde cu pompa! şi vrem să transmitem un semnal puternic guvernului Ponta că acciza de 7 eurocenţi la combustibili nu trebuie să intre în vigoare. Este o taxă anti-cetăţean, o taxă contra întregii Românii.

Rezerva-ti canistra!
Rezerva-ti canistra!

Partidul Mişcarea Populară este singurul partid care se opune puternic şi consecvent majorării accizei la combustibili, iar Preşedintele Traian Băsescu a fost primul care şi-a exprimat opoziţia faţă de majorarea cu 7 eurocenţi a accizei la combustibili, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Avertizăm că majorarea accizei la carburanţi conform propunerii guvernului va scoate din buzunarul fiecărui român circa 4 milioane de lei numai în acest an prin creşterile de preţuri pe care le generează. Dacă în vigoare acciza majorată, cresc automat preţurile la benzină şi motorină, dar şi la pâine, lapte, ouă, făină, carne, bilete de autobuz etc. Să fie clar pentru toţi români: nu doar şoferii plătesc acciza suplimentară de 7 eurocenţi, o plătesc toţi românii, fiindcă toţi vom plăti preţuri mai mari la tot ce cumpărăm.

În opinia celor de la Partidul Mișcarea Populară, ”Victor Ponta vrea acciza de 7 eurocenţi ca să facă plinul baronilor locali într-un an electoral, cu două rânduri de alegeri”.

PMP Brăila:

Acciza de 7 eurocenţi ar urma să alimenteze printre altele şi fondul de rezervă al guvernului, care este de fapt fondul de campanie electorală al PSD, din care vor fi alocaţi bani pentru primarii PSD şi pentru consiliile judeţene conduse de PSD.  Victor Ponta vrea acciza de 7 eurocenţi pentru a aduce creşte veniturile bugetare pe care nu vrea sau nu poate să le crească prin reducerea evaziunii fiscale şi prin creşterea absorbţiei fondurilor europene, care va genera indirect venituri suplimentare la buget.

Comentarii