Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
office 5 decembrie 2012
Moastele Sfantului Ierarh Nicolae aduse o ora spre inchinare la Penitenciarul Braila
Moastele Sfantului Ierarh Nicolae aduse o ora spre inchinare la Penitenciarul Braila
Moastele Sfantului Ierarh Nicolae aduse o ora spre inchinare la Penitenciarul Braila

Moastele Sfantului Ierarh Nicolae, aflate in pelerinaj in Braila cu ocazia sarbatoririi patronului spiritual al orasului, au fost aduse o ora spre inchinare la Penitenciarul Braila.

Evenimentul a fost posibil prin bunavointa Arhiepiscopiei Dunarii de Jos si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Casian Craciun”, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului, Simona Kober.

„Prin binecuvantarea si povetele date de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Casian Craciun, alaturi de soborul de preoti de la Parohiile din orasele Galati si Braila, s-a urmarit ca persoanele private de libertate sa constientizeze ca, prin apropierea de Dumnezeu si Biserica, vor putea sa biruie patimile si vrajmasul din ei si se vor putea impotrivi patimilor altor oameni, putandu-se indrepta spre calea cinstei si a unei conduite corecte in societate”, a spus Simona Kober.

Moastelor Sfantului Ierarh Nicolae au fost aduse la Braila impreuna cu moastele Sfantului Andrei si ale Sfantului Nectarie si depuse la Biserica Sfantul Nicolae, spatiu care s-a transformat intr-un loc de pelerinaj pentru sute de braileni, veniti sa le atinga si sa se roage pentru sanatate si liniste sufleteasca.

Raclele cu moastele au fost asezate pe un baldachin in Biserica Sfantul Nicolae, iar credinciosii li se vor putea inchina pana in ziua de praznuire a Sfantului Nicolae, pe 6 decembrie.

Miercuri, in toate bisericile brailene se va oficia Vecernia in cinstea Sfantului Nicolae, iar joi Sfanta Liturghie, care va fi oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu Inalt Prea Sfintia Sa, Casian Craciun, arhiepiscopul Dunarii de Jos.

In cadrul acestora, Inalt Prea Sfintia Sa arhiepiscopul Dunarii de Jos va inaugura si binecuvanta la sediul Protoieriei Braila un Centru de Conservare a Patrimoniului Bisericesc. Pe langa programul liturgic, parohiile brailene vor organiza si o serie de ac?iuni filantropice si evenimente culturale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.