Silviu Mares 19 decembrie 2012
Aurel Simionescu: Daca dam toti bani pentru salarii, ce facem cu dezvoltarea?!

Cu o intarziere de aproape 3 luni, producatorul turc al autobuzelor s-a angajat ca va livra primele doua autobuze cumparate de Primaria Braila pentru SC Braicar SA pana pe 25 decembrie. Asta dupa ce in luna noiembrie se angajase ca pana la finele lui noiembrie le vor livra toate cele 10 autobuze cumparate. Firma din Izmir, British Motor Corporation, cea care a castigat in cele din urma licitatia publica deschisa, la care a mai participat si Isuzu, dupa mai multe tentative esuate, incepand cu vara anului 2011.

BMC a motivate aceasta intarziere la livrarea autobuzelor catre administratia braileana prin criza economica si grevele muncitorilor turci de la aceasta fabrica. La semnarea contractului a fost convenit un grafic de livrare a autobuzelor, in trei transe, primul termen fiind in septembrie, cand ar fi trebuit aduse doua masini. Totodata firma din Turcia a promis la vizita la Izmir a delegatiei brailene, din care a facut parte viceprimarul Doinita Ciocan si Directorul General al SC Braicar SA, Cornel Sandulescu, ca va livra toate autobuzele pana pe 31 ianuarie 2013.

Precizam ca in vara acestui an municipalitatea a semnat cu reprezentantul in Romania al Bristish Motor Corporation un contract de achizitie pentru 10 autobuze noi, de capacitate medie, contract pe bani publici, cu unic criteriu de selectie pretul cel mai mic. Valoarea totala a tranzactiei este de 4,048 milioane de lei, plus TVA. Autobuzele cumparate trebuie sa aiba 24 de locuri pe scaune, plus 44 de locuri in picioare, si nivel de poluare – Euro 5. De asemenea, autobuzele ar trebui sa fie dotate cu rampa speciala pentru persoanele cu handicap.
Actualele autobuze BMC ale Braicar, sunt in circulatie de din 2004, si din 2006, ajungand practic la peste 1000000 km parcursi si fiind in pragul starii de trecere la casare. Braicar mai are in parcul circulant 6 autobuze Gräf Steyr pe gaz (vechi de 8 ani) sosite din Viena, pe baza unui barter cu o societate austriaca. Pentru o circulatie fluenta si normala a transportului public de calatori, SC Braicar SA ar avea nevoie ca in fiecare an sa se achizitioneze cate 4-5 autobuze noi, ceea ce nu ar reprezenta un efort bugetar foarte mare, dar ar satisface cerintele calatorilor braileni.

De asemenea Mos Craciun va veni si in acest an pentru salariatii Braicar, acestia urmand sa primeasca acelasi “Mos” ca si anul trecut, atat pentru ei cat si pentru copiii lor minori.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.