Pro Braila 16 mai 2014

În urma emisiunii „Direct din Brăila” de miercuri 14 mai, transmisă de postul gălăţean ETV, Gheorghe Bunea Stancu a prins, spre stupefacţia Brăilei, glas. În cadrul emisiunii, într-un tur de 3 ore, Cristian Robu-Corcan, realizatorul emisiunii şi redactorul şef  al ProBrăila, Alexandru Nazare, preşedintele PDL Brăila, şi jurnalistul Liviu G. Stan au dezbătut problemele stringente ale Brăilei din perspectiva lipsei de locuri de muncă, lipsei investiţiilor şi lipsei de viziune a administraţiei „roşii” care au dus, în peste 20 de ani, Brăila la ruină. Alexandru Nazare a pus un accent deosebit pe fondurile europene, care nu se lipesc cu nici un chip de Brăila. În replică, Gheorghe Bunea Stancu i-a recomandat fostului ministru al Transporturilor „să pună mâna pe carte”.

 

Ieşit din comun: Gheorghe Bunea Stancu a prins glas! Cu totul ieşit din comun: Gheorghe Bunea Stancu, după ce a prins glas, a adoptat un ton „academic”, care face trimitere la „carte”, la „învăţătură”. După ce, cu ceva timp în urmă, Gheorghe Bunea Stancu tocmai ce a ameninţat o jurnalistă de la B1TV că-i dă 2 picioare în gură, după ce de când este el preşedinte de Consiliu Judeţean n-a pomenit o singură dată cuvântul „carte”, acum l-a apucat dragostea de studiu atât de tare încât îl recomandă şi altora.

Firul poveştii! În cadrul emisiunii „Direct din Brăila” Alexandru Nazare a precizat că promisiunile PSD privind podul peste Dunăre şi tunelul pe sub Dunăre nu au o acoperire tehnică. Promisiunile pesediştilor de la centru, cum că se poate construi pe facilitatea „Conectarea Europei”, a precizat democrat-liberalul, îl aruncă pe Gheorghe Bunea Stancu în beznă, deoarece „Connecting Europe” este o facilitate gândita pentru domeniile naval, aerian şi feroviar, nu are treabă cu drumurile.

Alexandru Nazare:

În timpul mandatului meu, în cadrul Consiliului Miniştrilor Transporturilor, s-au aprobat traseele europene. Dar Şova şi Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila sunt mai deştepţi decât toţi europenii la un loc. Şi aşa şi este: când nu ştii nimic, eşti cel mai deştept din lume. Ideea e că Gheorghe Bunea Stancu îl crede pe cuvânt pe Dan Şova. Şi ce i-a prezentat Şova? Păi i-a spus, de pildă, că autostrada Buzău – Brăila – Galați și podul peste Dunăre se vor face cu finanţare prin mecanismul „Conectarea Europei”. Iar Gheorghe Bunea Stancu, mai habarnist decât Şova, l-a crezut, neştiind că fondurile facilităţii „Conectarea Europei” sunt destinate coridoarelor prioritare europene și proiectelor care contribuie la un transport ecologic din domeniul feroviar și naval. Mai mult, dacă Gheorghe Bunea Stancu s-ar fi forţat până la epuizare şi ar fi silabisit documentele, ar fi constatat că la proiectele identificate pe „rutier” România are Vidin-Craiova și Târgu Neamţ-Ungheni.

Gheorghe Bunea Stancu, însă, este convins că Alexandru Nazare trebuie să „pună mâna pe carte” şi că, probabil, a ajuns ministru din întâmplare, recomandându-i să citească „declaraţiile domnului Şova”.

Alexandru Nazare:

Eu îi recomand lui Gheorghe Bunea Stancu să nu citească declaraţiile lui Dan Şova, ci să citească REGULAMENTUL (UE) NR. 1316/2013 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 11 decembrie 2013 de instituire a Mecanismului pentru Interconectarea Europei, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 913/2010 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 680/2007 și (CE) nr. 67/2010. Sau să nu citească nimic şi să-şi ia ţeapă, cum se spune în lumea lor, de la pesediştii lui. Şi ar trebui să aibă şi un dram de ruşine – eu m-am luptat ca, astăzi, un om rupt de realitate ca Gheorghe Bunea Stancu să aibă bani pentru Buzău-Brăila-Galaţi-Tulcea-Constanţa. Au fost aprobaţi în mandatul meu de ministru.

Comentarii