Silviu Mares 3 mai 2017
O noua minivacanta la inceputul lunii iunie
O noua minivacanta la inceputul lunii iunie
O noua minivacanta la inceputul lunii iunie

După minivacanța de 1 Mai, urmează un nou weekend prelungit, peste mai puțin de o lună de zile, în perioada cuprinsă între 1 și 5 iunie. Rusaliile pică, în acest an, pe 4 iunie. Potrivit legislaţiei în vigoare, şi a doua zi de Rusalii, adică luni, 5 iunie, va fi liberă. În plus, va fi liberă și ziua de joi, 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, iar ziua de 2 iunie va fi, cel mai probabil, zi liberă prin hotărâre de guvern, pentru a lega liberul de joi cu weekend-ul.

Românii ar putea avea o minivacanță de cinci zile la începutul lunii iunie. Din acest an, 1 iunie, când se sărbătorește Ziua Copilului, va fi zi liberă, iar imediat după ea urmează Rusaliile, de asemenea, sărbătoare legală.

Vom avea, așadar, o minivacanță de 5 zile:

Joi 1 iunie 2017 – Ziua Copilului (zi liberă)

Vineri 2 iunie 2017– cel mai probabil va fi declarată de Guvern zi liberă, care se va recupera

Sâmbătă și Duminică 3 si 4 iunie 2017 – Weekend și prima zi de Rusalii

Luni 5 iunie 2017 – a doua zi de Rusalii (zi liberă)

Persoanele care lucrează în unităţile sanitare sau în cele de alimentaţie publică au un program special în zilele de sărbătoare legală, conform actului normativ: “Prin hotărâre a Guvernului se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie”. Codul muncii stabilește că nu primesc liber în datele prezentate mai sus nici cei încadrați în “locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”.

În ceea ce priveşte angajații care lucrează în centrele comerciale, în domeniul vânzării cu amănuntul a produselor nealimentare, aceştia pot fi chemați la muncă în zilele libere de sărbătoare legală, însă doar dacă primesc compensațiile legale cuvenite, conform unei decizii din 2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Comentarii