Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 1 noiembrie 2017

Doua victorii cu 3-0 si o infrangere cu 2-3 sunt rezultatele inregistrate la primul turneu al seriei B din cadrul Campionatului national de minivolei fete sub 12  ani.

Sport Plus Braila a debutat la turneul gazduit de Focsani la sfarsitul saptamanii trecute, in compania echipei buzoiene de la Liceul „B.P. Hasdeu”. Jocul a fost inchis in mai putin de o ora de echipa braileana, care a castigat cu 3-0 (-8, -4, -21), ultimul set fiind a ajudecat de cele mai mici voleibaliste din lot, nascute in anii 2007 si 2008.

Al doilea joc al zilei pentru formatia pregatita de Elena Ivan si Costi Baciu a fost derby-ul cu CSM Focsani. Desi au plecat ca favorite dupa cateva succese categorice in meciurile de pregatire, in fata „CSM” – ului, „panterutele” de la Sport Plus au intrat in joc cu gandul ca victoria le va fi la indemana. Dupa 13-7 in primul set, CSM Focsani a prins curaj, pe fondul unei concentrari din ce in ce mai slabe a adversarului, si a egalat la 14 , desprinzandu-se decisiv pe final de set. Al doilea act nu a avut istoric, cele mici fiind influentate de ceea ce vazusera. Dupa pauza de analiza a ceea ce s-a petrecut in primul set, Andra Rauţă, Anda Baciu, Cezara Ioan si Andreea Craciun au pus stapanire pe joc si au inchis urmatoarele doua seturi fara prea multe emotii. Desi brailencele au venit cu moralul mai bun in decisiv, mai stapane s-au dovedit gazdele. S-a terminat 3-2 (-19; -7; 17- ; 21-; – 13), cu doar un punct pentru Sport Plus si cu un gust amar al esecului.

A fost un joc in care Focsani ne-a surprins prin atitudine si cateva aspecte tehnice pe care nu le aratase in jocurile de pregatire. Primul set pierdut a slabit increderea fetelor ca pot castiga meciul, desi au revenit de la 0-2. Cred ca au invatat o lectie importanta. Au tratat superficial jocul. Speram ca acele lacrimi din final sa fie motorul unei mai bune pregatiri si jocuri la aceste turneee
, spune Elena Ivan.

Ultimul joc, cel cu CSM PLoiesti a fost un prilej de a oferi doua seturi celor mici. A fost tot 3-0 pentru Sport Plus (-4;-16;-9)

Nu ne-au facut atat de bine toate victoriile din jocurile de pregatire. Le-am avertizat inainte de jocul cu Focsani ca fara atitudine ne va fi greu. Sunt mici si vor intelege fiecare detaliu al performantei in timp. Este important ca achizitiile sa se manifeste in joc, iar victoriile sa vina ca o consecinta. Balansul emotiilor la aceasta varsta e decisiv, cand fortele sunt echilibrate. Ne bucuram ca suntem in grafic pentru calificarea la turneul semifinal si asteptam revansa, luna urmatoare la Braila
, spune Constantin Baciu.

Dupa primul turneu, clasamentul seriei B se prezinta astfel: CSM Focsani 8 p, Sport Plus Braila 7 p, „B.P. Hasdeu” Buzau 3 p; CSM PLoiesti 0 p.

Pentru Braila au evoluat: Andra Rauţă, Anda Baciu, Cezara Ioan, Andreea Crăciun, Anda Andrei, Larisa Panait, Bianca Milea, Daria Rotaru, Mara Seciu, Roberta Răfoi.

Comentarii