Silviu Mares 5 octombrie 2017
Oferta de nerefuzat in acest weekend la Teatrul Maria Filotti
Oferta de nerefuzat in acest weekend la Teatrul Maria Filotti
Oferta de nerefuzat in acest weekend la Teatrul Maria Filotti

Trupa Teatrului “Maria Filotti” va participa cu spectacolul SCHIMB URGENT …TREI SURORI la Festivalul Naţional al Comediei de la Galaţi. Spectacolul susținut de actorii brăilene va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 19,30, la sediul Teatrului “Fani Tardini”. 

Înaintea participarii la Festivalul Naţional al Comediei de la Galaţi, vineri, 6 octombrie, de la ora 18.00, piesa se va juca și pe scena de la Sala Mare a Teatrului Maria Filotti. Pentru acest spectacol, dar și pentru ”VIATA NU TE ÎNTREABĂ NICIODATĂ NIMIC”, programat sâmbătă, 7 octombrie, la ora 18,00, conducerea teatrului a făcut o ofertă de nerefuzat. Cuplurile, indiferent de vârstă, ce vor veni la spectacolele din acest weekend vor plăti în loc de 44 sau 36 lei (adică 2X22 lei sau 2X18 lei, preț întreg) suma de 26 lei, adică 2 bilete X 13 lei (preț redus).

Sâmbătă, 7 octombrie, începe cea de a 29-a ediție a Festivalului Național de Comedie de la Galați.  Festivalul este organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, cu susținerea Primăriei Galați și a UNITER. În programul acestei ediții a festivalului sunt 19 spectacole, iar unul dintre ele este al teatrului din Brăila. 

Teatrul ”Maria Filotti” participă la secțiunea concurs cu spectacolul ”SCHIMB URGENT …TREI SURORI”, o comedie aspră americană, contemporană, de Nagle Jackson. Regia artistică este semnată de managerul teatrului Lucian Sabados, scenografia aparține lui Gheorghe Mosorescu, coregrafia a fost realizată de Liliana Stan, iar aranjamentele muzicale sunt concepute de compozitorul și pianistul Cornel Cristei.

Spectacolul ”Schimb urgent…trei surori” aduce la rampă o distribuție de îndrăgiți și talentați actori precum: Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Corina Borș, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Ștefan, Flori Popa, Dan Moldoveanu și Alexandru Marin, alături de Lucian Pînzaru, actor al dramaticului gălățean.

Spectacolul “Schimb urgent …trei surori“ propune o poveste de o mare actualitate politico – socială, un capitol de istorie recentă , o dramă ce se urmărește cu sufletul la gură, având ca fundal spațiul unui teatru academic rus, înainte și după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după revoluția din 1989 sunt frapante și crează o emoție puternică pe segmentul comic. 

Comentarii