Silviu Mares 26 decembrie 2017

Marți, 19 decembrie, a avut loc la Palatul Parlamentului din București festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul 2017 la concursurile internaţionale pe discipline școlare, printre aceștia aflându-se și elevi și profesori brăileni.

Cu acest prilej, Ministerul Educației Naționale a premiat cei 168 de elevi câştigători a 228 de distincţii, dintre care 3 premii I absolute, 61 de medalii de aur și premii I, 77 de medalii de argint și premii II, 60 de medalii de bronz și premii III şi 27 de menţiuni, la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori).

În același timp au fost premiate și cele 203 cadre didactice care i-au pregătit pe elevi, precum şi cele 89 de şcoli din care provin laureaţii. În cadrul evenimentului au fost acordate și premii pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2017”, câştigătoare fiind 10 şcoli din opt judeţe.

Elevii brăileni premiați de MEN sunt: Radu Andrei de la Colegiul N. Bălcescu, medalie de aur la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică (profesori: Aurelia Stroe, Iulian Danielescu, Nicoleta Becheanu și Liliana Iacob), Alex Tatomir de la Colegiul N. Bălcescu, locul I și medalie de aur la Olimpiada de Informatică (profesor Cristian Toncea), Irina Nicoleta Păun de la Colegiul Gh. M. Murgoci, locul III la Olimpiada de limba franceză (profesor Mihai Lefter),

Cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale sunt următoarele: 12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii au primit un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Fondul total de premiere alocat de MEN a fost de peste 2.500.000 lei.

Comentarii