Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 13 noiembrie 2017

Luni, 27 noiembrie 2017, proprietarii care închiriază camere în locuinţe proprietate personală, cu o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă  între una şi 5 camere trebuie să plătească cea de-a doua tranşă reprezentând 50 % din impozitul pe venitul obţinut din chirie.

Tot până la aceeaşi dată, contribuabilii trebuie să plătească şi cea de-a doua tranşă din contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă acestor venituri din chirii.

Plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al contribuabililor – persoane fizice :

  • în numerar sau prin intermediul POS -urilor, la trezoreria unităţii fiscale în raza căreia au domiciliul,
  • prin ordin de plată, în conturile trezoreriei de care aparţine unitatea fiscală în raza căreia au domiciliul;
  • prin mandat poştal, sau
  • prin intermediul ghiseul.ro, cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galați reamintește contribuabililor că Normele anuale de venit pe anul 2017 corespunzătoare unei camere de închiriat pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală pentru judeţele din cadrul D.G.R.F.P. Galaţi sunt publicate la adresa de internet: https://static.anaf.ro/static/10/Galati/Gl1_115.htm .

Comentarii