Silviu Mares 23 ianuarie 2013
parlamentarii braileni voteaza
parlamentarii braileni voteaza
Ion Rotaru

Marti 22 ianuarie 2013, a inceput sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor si a Senatului, in care parlamentarii si-au votat bugetul pe anul 2013, dar si Statutul deputatilor si al senatorilor, organizarea si functionarea sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

In Camera Deputatilor bugetul a fost adoptat cu 274 voturi “pentru”, 10 “impotriva” si 6 “abtineri”. Din cei 7 deputati de Braila, la vot au fost prezenti 6, toti votand pentru aprobarea Bugetului Camerei Deputatilor. Singurul deputat absent a fost PDL-istul Alexandru Nazare. In schimb deputatul PP-DD, Marioara Nistor, a fost prezenta si a votat “DA”, alaturi de alti 24 de colegi de partid. Cele 10 voturi nu au fost de la PP-DD- 7 si de la PDL-3, in timp ce abtinerile au fost de la PDL-3, de la PP-DD-1 si doi de la UDMR. La sedinta au dost prezenti doar 290 de deputati, din cei 412.

In ceea ce priveste bugetul Senatului, proiectul de Hotarare privind bugetul alocat institutiei pe anul 2013 a fost votat de 139 de senatori, 7 senatori abtinandu-se de la vot, in timp ce 32 nu au fost prezenti. Votul a fost deschis, prin ridicare de maini, iar cei 3 senatori braileni au fost prezenti la vot, Ion Rotaru luandu-si locul la prezidiu, in calitatea sa de secretar al Biroului Permanent al Senatului.

In sedinta comuna, in care s-a votat Avocatul Poporului si s-a adoptat Statutul deputatilor si al senatorilor, cei doi parlamentari PP-DD au parasit sala de plen.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.