Silviu Mares 24 octombrie 2017
Parteneriat international - concurs "Oraşul meu, oraşul tău”

Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila, prin Secția de Copii.Ludotecă în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, lansează concursul de desene şi eseuri cu tema Oraşul meu, oraşul tău.

Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni comune, în urma unui parteneriat internațional, cu Biblioteca Judeţeană George Bariţiu Braşov, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman Craiova, Biblioteca Gheorghe Asachi Iași, Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu Chișinău – Moldova, Centrul De Documentare și Informare Mihail Sadoveanu Soroca-Moldova, Asociația Biblioclub Madrid – Spania, Biblioteca Publică Raională Mihail Sadoveanu Strășeni – Moldova. Cele mai reuşite lucrări, premiate în urma concursului, vor constitui cartea „Brăila, oraşul meu”, care va fi trimisă bibliotecilor partenere.

Ediția a 4-a a concursului de desene și compuneri pentru copii se va desfăşura în perioada 1 – 24 noiembrie 2017 şi va avea trei secţiuni : desene nivel preșcolar, desene nivel primar şi compuneri. Desenele și compunerile vor fi în format A4, landscape.

În această perioadă se vor putea înscrie în concurs creaţiile celor mici, ultima lucrare fiind acceptată la data de 24 noiembrie 2017, ora 16:00.

Juriul concursului va fi alcătuit din: profesor educație plastică Mariana Tudose, profesor învățământ primar Steluța Mirela Cornea, profesor învățământ preșcolar Carmen Grădeanu.

În data de 27 noiembrie 2017, la sediul bibliotecii vor fi desemnați câştigătorii în cadrul galei de premiere. Se vor acorda premii după cum urmează:

-premiul special pentru talent;
-premiul de popularitate – (concurentul a cărui lucrare va primi cele mai multe voturi prin opţiunea Like, pe pagina de Facebook, va intra în posesia premiului);
-premii pentru fiecare secţiune.

Concursul se adresează copiilor de grădiniţă si claselor I-IV, iar participarea se va face cu ajutorul cadrelor didactice si al părinţilor. Prin urmare, pentru a participa la concurs, participanţii trebuie:
* Să aibă vârsta cuprinsă între 4 şi 11 ani;
* Să fie autorii desenului prezentat;
* Să depună lucrarea la sediul bibliotecii până la data de 24 noiembrie 2017 însoţită de datele de contact ale unui părinte sau cadru didactic: e-mail şi număr de telefon

Fotografiile lucrărilor vor fi încărcate într-un album pe pagina de facebook Secția de Împrumut pentru copii.Ludoteca. Vor fi şterse comentariile sau alt gen de texte care au un limbaj neadecvat. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu valida înscrierea în concurs a lucrărilor ce nu respectă cerinţele concursului.

Pentru mai multe informaţii referitoare la concurs, cei interesați se pot adresa coordonatorului de proiect Doinița Mihaela Stanciu, telefon 0740681971, mail : sectiacopiibjbraila@gmail.com.

Comentarii