ProBraila 14 ianuarie 2013
Pastrav la cuptor cu sos picant

Pastrav la cuptor cu sos picant

Ingrediente:

ulei de masline – 6 linguri

vin alb – 300 ml

patrunjel – 1 legatura

ardei iute – 2 bucati

pastrav – 4 bucati

rosie – 6 bucati

pasta de tomate – 6 linguri

lamaie – 6 felii

chilli

piper

Mod de preparare:

– Se spala foarte bine pestele, apoi se curata in interior de intestine si pielita neagra dupa care se presara bine cu sare si se lasa intr-un vas adanc, 20 de minute.

– Se spala rosiile, se taie in felii medii si se aseaza intr-o tava de cuptor, unsa bine in prealabil cu ulei de masline.

– Peste rosi se aseaza cei 4 pastravi, in care am pus cate 2 felii de lamaie la fiecare bucata, si tava se da la cuptor 30 min, la foc foarte mic.

– Se amesteca bine vinul demidulce cu patrunjelul tocat marunt, cu ardeiul iute tocat marunt, cu sare, piper si pasta de rosii (sau rosiile decojite in sos) – pt cine prefera mai picant se pune si praf de chilli.

– Se toarna acest sos peste peste si se mai da la cuptor inca 7-8 minute.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.