Silviu Mares 29 aprilie 2016
Intunericul noaptii nu i-a ferit de politisti
Politia la datorie in minivacanta de Paste
Politia la datorie in minivacanta de Paste

Poliția Română va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox și de minivacanța de 1 Mai.

Peste 150  de poliţişti vor fi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 2 mai a.c., zilnic, în medie de 130 de poliţişti de la ordine publică, 15 de la structurile de poliţie rutieră şi 9 de la investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Zilnic, aproape 80 de patrule de siguranţă publică, dintre care 13 pedestre şi 65 auto, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe traseele de acces către aceste zone şi pe principalele artere din municipiu.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aproximativ 8 aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători,  precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Comentarii