Silviu Mares 28 septembrie 2017
Politistii de proximitate in preajma scolilor si a elevilor
Politistii de proximitate in preajma scolilor si a elevilor

Polițiștii de la prevenire acționează în permanență pentru siguranța în școli. Aceștia sunt prietenii copiilor, pe care, cel mai adesea, îl întâlnesc în școli, licee, centre de plasament, unde acesta, în colaborare cu cadrele didactice,   desfăşoară activităţi.

Polițiștii de la prevenire participă la întâlniri cu elevii, în scopul identificării problemelor cu care se confruntă aceştia, prezintă teme cu caracter educativ – preventiv şi face analiza unor cazuri concrete în care elevii au fost în situații neplăcute.

Temele prezentate se referă la problematici precum: prevenirea eşecului şi abandonului şcolar, prevenirea faptelor antisociale comise în zona unităţilor de învăţământ, prevenirea consumului de droguri şi etnobotanice, corectarea unor comportamente antisociale, siguranța în mediul on-line.

polițiștii de la prevenire distribuire materiale de susţinere (pliante, broşuri, afişe) şi prezentă filme educative în cadrul activităţilor desfăşurate și participă la întâlniri interactive şi dezbateri cu părinţi şi cadre didactice, care au ca scop identificarea cauzelor care determină implicarea minorilor în acte de violenţă şi identificarea unor soluţii de prevenire a unor astfel de situaţii.

Atribuțiile polițistului de proximitate

  1. Relaționează cu factorii de conducere ai unităților de învățământ pentru acordarea de sprijin de specialitate în vederea menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitare;
  2. Participă la ședințele cu părinții, atunci când este invitat sau ori de câte ori situația o impune;
  3. Împreună cu conducerile unităților de învățământ preuniversitar, stabilește măsuri comune de prevenire şi combatere a faptelor antisociale;
  4. Identifică şi consiliază elevii care fac parte din categoriile cu grad înalt de risc din punct de vedere al victimizării.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii