Silviu Mares 5 ianuarie 2017
Politistii vor lua masurile necesare pentru circulatia rutiera pe timpul avertizarilor meteo
Politistii vor lua masurile necesare pentru circulatia rutiera pe timpul avertizarilor meteo
Politistii vor lua masurile necesare pentru circulatia rutiera pe timpul avertizarilor meteo

Peste 6.500 de polițiști vor acționa suplimentar față de efectivul curent, în București și în 25 de județe, printre care și Brăila, aflate sub avertizare de cod galben și cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de risc.

Începând de astăzi, peste 6.500 de polițiști de la nivelul județelor afectate de avertizările meteorologioce de cod galben și cod portocaliu vor acționa suplimentar pentru siguranța traficului rutier și pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii.

Administrația Națională de Meteorologie  a emis, pentru intervalul 5 ianuarie 2017, ora 22.00 -6 ianuarie 2017, ora 20.00, avertizari de cod galben de ninsori și pe alocuri viscol pentru județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Brasov, Prahova, Dâmbovita, Argeș, Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinți și Dolj și pentru intervalul 06 ianuarie 2017, ora 20:00 – 07 ianuarie 2017, ora 10:00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie 2017, intervalul 02:00- 18:00 există o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru județele: Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea și București.

Poliţiștii recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic și îi sfătuiesc pe conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.  De asemenea este recomandat ca șoferii să-și echipeze corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Comentarii