Silviu Mares 8 august 2017
Primaria a inceput actiunea de capturare a cainilor fara stapan dintre blocuri
Primaria a inceput actiunea de capturare a cainilor fara stapan dintre blocuri
Primaria a inceput actiunea de capturare a cainilor fara stapan dintre blocuri

Primarul Marian Dragomir a postat pe o rețea de socializare un material video realizat de Politia Locală în timpul unei acțiuni de capturare a câinilor fără stăpân din municipiul Brăila. Reacțiile brăilenilor sunt diverse. Unii brăileni îi susțin pe hingheri să strângă câinii din zona blocurilor, care-i deranjează cu lătratul mai ales noaptea, iar alții încearcă să-i îndepărteze de câinii pe care îi hrănesc, dar pe care îi țin la scara blocurilor.

In prezenta reprezentantilor primariei oamenii prin curaj. Unii ne sustin, ii apostrofeaza pe vecinii lor care cresc caini la scara blocului …….. si altii cred ca asa se manifesta dragostea ….. cu focare de infectie in fata geamului, cu adaposturi improvizate si ……. blesteme …… dar mai bine sa analizati dvs !!! Si noi iubim cainii, dar locul lor nu este pe strada. Sunt multi caini pe strazi. Nu vom rezolva aceasta problema foarte repede, dar o vom rezolva legal si cu eficienta.
spune primarul Marian Dragomir.

Primarul a anunțat săptămâna trecută că a luat hotărârea ca în perioada următoarea câinii fără stăpân din adăposturi, care sunt agresivi și cei bolnavi să fie eutanasiați.

Vom incepe procedura legala in adapost prin eutanasierea cainilor agresivi, a cainilor care nu pot fi adoptati din cauza comportampentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare.  Sunt convins ca, in perioada urmatoare, nu o sa fiu cel mai iubit dintre braileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor. Este legala procedura. Este o masura dura, drastica, nu e una populara pentru un primar.  Sunt ferm convins ca multi braileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai multi, cei tacuti, vor aprecia aceasta decizie.  Primul pas pe care il facem in perioada urmatoare este unul prin care dam posibilitatea tuturor celor care iubesc cainii sa si demonstreze, deoarece a arunca un os de la etaj nu inseamna dragoste fata de caini. Organizam de Zilele Municipiului, in 11 si 12 august, intre orele 16:00 -19:00, un targ de adoptie a cainilor fata stapan. Mi-as dori sa fie cel mai mare targ de adoptie nu din Braila, ci din sud-estul Romaniei, ca toti cei care scriu pe Facebook ca iubesc cainii, toti cei care ii hranesc, sau toti cei care ii agreseaza pe cei care ii ridica de pe strada, sa vina sa adopte un caine. 
a mai precizat Dragomir.

Comentarii