Silviu Mares 26 octombrie 2015
Primele declaratii date de Buceschi din postura de secund la echipa nationala
Primele declaratii date de Buceschi din postura de secund la echipa nationala
Primele declaratii date de Buceschi din postura de secund la echipa nationala

Antrenorul HC Dunărea Brăila, Costică Buceschi, a acceptat poziția de secund al selecționerului suedez al naționalei României de handbal feminin, Thomas Ryde. Contactat telefonic Buceschi a declarat că această propunere a venit după ce numele lui a fost vehiculat în ultima vreme pentru a prelua naționala de tineret a României după ce Aurelian Roșca a ales să antreneze doar pe HCM Baia Mare. 

Costică Buceschi a declarat că a acceptat să preia acest post după discuții cu familia, având în vedere că această postură implică mult mai multe responsabilități și timp.

”Vestea am primit-o cu nespusă bucurie. Nu a fost un lucru inedit pentru mine, a fost o tatonare mai veche. Eu eram în cărți așa cum se tot auzea și se vehicula pentru a prelua naționala de tineret rămasă fără antrenor după ședința de la Rm. Vâlcea și eu când am fost sunat și întrebat am crezut că pentru asta mă sună. Am stat și m-am consultat cu familia pentru că este un pas foarte important pentru oricine. Iar după ce m-am consultat cu familia și cu cei din federație am acceptat.

Contractul meu cu HC Dunărea este același, obiectivele rămân aceleași, numai că acum trebuie să fiu mult mai atent la ce se întâmplă în jurul echipei pentru că toți mă vor trata ca pe antrenorul secund al naționalei României și trebuie să demonstrez că am valoare pentru postul care mi s-a oferit. Iar asta trebuie să o demonstrez prin ceea ce reușesc să fac la HC Dunărea Brăila”, a spus Buceschi.

Costică Buceschi a spus că noua postură îl va ține departe de HC Dunărea în perioadele în care vor fi convocări la lotul național și se află în discuții pentru aducerea la echipă a unui antrenor secund.

”În privința alegerii unui antrenor secund cred că cea mai bună variantă este Cristi Preda. Suntem în negocieri sau de tratative cu el. Ele este un antrenor care a demonstrat că a avut rezultate aici la Brăila în perioada scurtă cât a fost antrenor principal și cred că mă voi înțelege foarte bine cu el, să ducă mai departe ideile mele. Sper ca să nu lipsesc foarte mult pentru ca HC Dunărea Brăila să joace foarte bine, din ce în ce mai bine, lucru pe care l-au văzut și spectatorii care au venit la meciurile noastre. Pentru meciul de duminică mi-aș dori un meci la fel de bun, dacă nu mai bun decât în meciul cu Clujul, pentru că HC Zalău este o echipă cu jucătoare bune și cu un antrenor care nu demult era antrenorul echipei naționale”, a declarat în exclusivitate Costică Buceschi, noul secund al naționalei feminine de handbal senioare.

Întrebat pe cine vede la echipa națională de la HC Dunărea Brăila, Costică Buceschi a spus:

 ”Având în vedere că timpul este foarte, foarte scurt nu prea vor fi mari modificări în lotul României. perioada de acomodare va fi foarte scurtă. E prea devreme să-mi dau cu părerea. Sunt și la Brăila jucătoare care pot să facă pasul spre echipa națională. E această jucătoare, Diana Axinte, care în primul rând trebuie să se impună la lotul de tineret, iar peste un an sau doi ani de zile, când se va face un schimb de generații, poate avea o șansă să fie în lotul lărgit. Noi avem trei jucătoare care fac acum parte din lotul lărgit al României. Este vorba despre Pîrvuț, Zamfirescu și Tiron și este posibil ca pe lângă ele să mai apară și alte jucătoare care să facă parte din lotul României. În momentul în care mă voi întâlni și cu domnul Ryde, să ne expunem părerile și ce idei avem, deocamdată am vorbit numai prin intermediari, eu voi veni și cu câteva propuneri, nu numai de la Dunărea Brăila, ci și din campionatul nostru pentru că din punctul meu de vedere, ca adversar al unor jucătoare pot să-mi dau seama dacă pot face față la echipa națională. Dar așa cum am mai spus, timpul e destul de scurt și e greu să faci niște schimbări într-o echipă națională numai de dragul de a face schimbări. Dar așa cum se spune, ușile la nivelul echipelor naționale sunt mereu deschise, atât la intrare cât și la ieșire” a completat antrenorul HC Dunărea Brăila.

Primul meci pe banca HC Dunărea Brăila a lui Costică Buceschi din postura de secund al naționalei de senioare a României va fi duminică, 1 noiembrie, de la ora 11.30, când echipa brăileană va primi replica celor de la HC Zalău.

Comentarii