office 9 mai 2013
Prinsi in timp ce pescuiau ilegal in perioada de prohibitie
Prinsi in timp ce pescuiau ilegal in perioada de prohibitie
Prinsi in timp ce pescuiau ilegal in perioada de prohibitie

 Jandarmii braileni au depistat miercuri, 8 mai, doua persoane care au incalcat prevederile Ordinului nr. 400 din 15 martie 2013, privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2013.

Astfel, in jurul orei 13.00, o patrula de jandarmerie l-a identificat, pe malul stang al Dunarii la Baza Nautica Braila, pe Ionel B., in varsta de 38 ani, in timp ce pescuia cu o unealta de pescuit tip napatca confectionata din nylon.

Putin mai tarziu, in jurul orei 14.30, jandarmii au mai depistat un barbat care pescuia in apele fluviului Dunarea, cu o unealta de pescuit tip napatca. Cel in cauza, Daniel V., in varsta de 22 ani, a fost depistat in zona Trecerii BAC Braila – Smardan, pe malul stang al Dunarii.

Jandarmii le-au intocmit celor doi actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere sau folosire la pescuit de catre persoane neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial si pescuitul in apele continentale si in apele maritime interioare, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.

In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 400 din 15 martie 2013, emis de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2013, s-au instituit masuri de prohibitie pentru resursele vii din apele continentale, in perioada 08 aprilie 2013 – 06 iunie 2013.

Comentarii

Lasă un răspuns