Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 26 octombrie 2017
Proiect de 12 milioane de lei implementat de CIDIEDD Braila

Un proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 12 milioane lei, care vizează înființarea a 40 de firme în Regiunea de Sud-Est a țării și finanțarea planurilor de afaceri ale fiecăreia cu câte 40.000 euro, a fost câștigat de Asociația Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă (CIDIEDD) Brăila.

Proiectul este denumit „Start antreprenorial — măsuri integrate de antreprenoriat în regiunea de sud-est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol” și va fi implementat de CIDIEDD Brăila, în parteneriat cu Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România și Asociația pentru Sprijin în Dezvoltarea Economiei Sociale — Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat Social”.

„În calitate de membru fondator al Asociației CIDIEDD, Consiliul Județean Brăila contribuie astfel la dezvoltarea mediului privat și a pieței muncii din județul Brăila, prin sprijinul acordat în vederea derulării activităților proiectului„, se precizează în comunicatul CIDIEDD.

Proiectul a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul Specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 11,854.314,40 lei și vizează înființarea a de 40 de firme în Regiunea de Sud-Est, precum și finanțarea planurilor de afaceri ale fiecăreia cu câte 40.000 euro, crearea a cel puțin 80 de noi locuri de muncă și dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru un număr de 400 de persoane.

Potrivit condițiilor proiectului, viitorul antreprenor primește 60% din subvenție într-o primă tranșă, la semnarea contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat. Efectuează cheltuielile incluse în planul de afaceri în maxim 12 luni de la semnarea contractului, apoi primește restul de 40% din subvenție în a doua tranșă, dacă a realizat venituri brute echivalente cu jumătate din prima tranșă de finanțare.

Misiunea Asociației CIDIEDD Brăila este aceea de a promova interesele comunității locale din județul Brăila, în contextul stabilirii relațiilor de cooperare cu instituții publice și private din țară și din străinătate, precum și a practicilor și conceptelor europene pentru dezvoltare durabilă. În anul 2017, Asociația a sprijinit unitățile administrativ-teritoriale și alți actori relevanți din județul Brăila, prin scrierea și implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă„, se arată în comunicatul CIDIEDD.

Comentarii