Silviu Mares 30 octombrie 2017

Luni dimineață, de la ora 10.00, la sala de ședințe a CUP Dunărea a avut loc ședința ordinară a CLM din luna octombrie. La ședință au fost prezenți toți cei 25 de consilieri în funcție, după ce doi liberali au renunțat la funcțiile de consilieri, iar demisiile lor au fost validate astăzi în plen, fără a se produce și înlocuirea lor cu supleanții aflați pe lista PNL.

Față de ordinea de zi anunțată inițial au fost retrase trei proiecte, toate referitoare la salarizarea personalului plătit din fonduri publice, conform Legii 153/2017. Instituțiile din subordinea primăriei vizate sunt Căminul pentru persoane vârstnice ”Lacu Sărat”, Centrul de asistență paleativă ”Sfânta Maria” Baldovinești și Centrul de Îngrijire ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Brăila.

De asemenea au fost introduse alte două proiecte, unul referitor la neexercitarea dreptului de preemțiune pentru un imobil situat pe Bulevardul Al. I. Cuza nr. 189 și unul de revocare a HCLM 411/2017, referitoare la asocierea CLM Brăila, prin SUPAGL, cu Asociația ”Happy Dog in Mediums”. De altfel, acest subiect a fost cel mai discutat în ședință și în cele din urmă s-a luat decizia de a se convoca o nouă ședință de îndată, după încheierea celei ordinare.

Singurul proiect de pe ordinea de zi care nu a trecut a fost cel inițiat de consilierii liberali. Proiectul inițiat de consilierii Claudia Raluca Bucur, Sorin Ioniță și Marian Paul Fusea, privea ”Neexercitarea dreptului de preempţiune al Municipiului Brăila pentru imobilele care nu sunt cuprinse în Strategia de dezvoltare a Municipiului Brăila și pentru care nu există prevedere bugetară alocată în vederea cumpărării.” Proiectul a întrunit doar 6 voturi pentru, cinci ale consilierilor PNL și unul al consilierului independent Lucian Căprariu.

Liberalii au mai solicitat introducerea a altor două proiecte pe ordinea de zi, pentru care au depus expunerile de motive la regisratura primăriei, dar acestea nu aveau întocmite rapoartele de specialitate și se află în lucru la compartimentele de specialitate. Cele două proiecte de hotărâre se refereau la scăderea taxei de salubritate și la acordarea unui mandat special primarului în ADI Dunărea pentru reducerea taxei pe apa de ploaie.

Comentarii