Silviu Mares 15 mai 2017
Serviciul online „Spaţiul Privat Virtual” este disponibil 24 de ore din 24
Greva spontana la finantele publice din Braila
Greva spontana la finantele publice din Braila

În această dimineață, salariaţi ai Administrației Județene a Finanţelor Publice Brăila participă luni, la un protest spontan, ca reacţie la proiectul legii salarizării. Protestul s-a declanșat în București, apoi s-a extins în întraga țară.

Angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece, prin proiectul legii salarizării, le scad salariile cu un procent între 10 şi 35%. La protestul spontan de la Brăila participă circa 100 din totalul de circa 300 de angajați ai instituției.  Protestatarii mai cer, de asemenea, condiții mai bune de muncă. Ei spun că acțiunea de protest va dura până când responsabilii din Guvern le vor soluționa revendicările.

Salariaţii care protestează, susţin că proiectul legii salarizării duce la tăieri de lefuri şi cer Ministerului Finanţelor Publice şi Guvernuluirevizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea şi importanţa activităţii Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate (ANAF, direcţii generale regionale ale finanţelor publice etc.)”.

Activitatea AJFP Brăila și a Trezoreriei s-a desfășurat, pe perioada protestului, cu aproape două treimi dintre angajații instituției.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii