Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 14 ianuarie 2018

În zilele de 12 şi 13 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 18 societăţi comerciale, au fost legitimate peste 300 de persoane şi au fost oprite în trafic 228 de autovehicule. Totodată, au fost testaţi cu aparatul etilotest 85 de conducători auto.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat 93 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 27.550 de lei.

Dintre amenzile aplicate 85 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi trei la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat trei permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare totală de 1.100 de lei.

La data de 12 ianuarie a.c., la ora 15:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila l-au depistat, pe strada Eroilor, din Brăila, pe un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Republica Moldova, în timp ce transporta cu autoturismul cantitatea de 100 de kg de prune confiate, fără a putea prezenta documente de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform Legii 12/1990, iar marfa, în valoare totală de 1.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Comentarii