Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 6 aprilie 2019

CS Făurei a fost ridiculizată de Rapid București în meciul de pe stadionul din Regie, în etapa a 21-a din seria a II-a din Liga a 3-a. Echipa lui Daniel Pancu a dominat categoric meciul și nu le-au dat prea multe șanse celor de la Făurei să treacă de centrul terenului. Rapid București s-a impus cu 10-1 (4-1) și rămâne pe primul loc la 7 puncte avans față de Unirea Slobozia. Fără Bănel Nicoliță și încă câțiva jucători suspendați sau accidentați, CS Făurei nu a rezistat în fața giuleștenilor.

Chiar din primul minut giuleștenii au avut o primă fază periculoasă, când Hlistei i-a pasat în adâncime lui Drăghiceanu, dar centrarea acestuia a fost respinsă de cei de la Făurei. Peste două minute Drăghiceanu a pătruns în careu și a căzut în duel cu Băicoianu, dar arbitrul nu a acordat nimic. În minutul 11 Oanea a centrat și Sefer a reluat din centrul careului, dar Stavrev a respins cu piciorul.

În minutul 12 rapidiștii au deschis scorul. Drăghiceanu a preluat o minge la 30 de metri și a pătruns spre poarta oaspeților talonat de Băicoianu și de la 17 metri, poziție centrală, a șutat în stânga lui Stavrev, chiar lângă bară, făcând inutil plonjonul portarului bulgar al celor de la Făurei.

În minutul 16, o acțiune prelungită de atac a gazdelor s-a încheiat cu un șut de la 18 metri a lui Cârstocea pe lângă poartă. În minutul 23 CS Făurei are o primă acțiune mai periculoasă la poarta gazdelor. La o centrare de pe stânga Roată nu a reușit să ajungă la minge, care a ajuns apoi la Stelică Nicoliță, însă acesta a fost blocat în careu de fundașii rapidiști. Un minut mai târziu Agache a șutat de la distanță dar portarul Drăghia a reținut. În minutul 26 Hlistei a șutat de la 18 metri, dar Stavrev a reținut. Pe faza a doua Stelică Nicoliță i-a pasat în centru lui Andrei Pușcașu care a șutat de la 14 metri și Drăghia a respins în lateral.

În minutul 29 Sefer a executat un corner de pe partea stângă, la prima bară, iar Matulevicius a reluat cu capul din 5 metri, pe colțul scurt, 2-0. În minutul 37 Ionuț Voicu a pătruns pe partea dreaptă, a intrat în careu și i-a pasat în centru lui Cârstocea, care venit lansat din spate a șutat puternic cu piciorul stâng și a schimbat din nou tabela, 3-0. În minutul 44 Sefer a pătruns pe dreapta și a centrat în fața porții, portarul Stavrev a ieșit dar a scăpat mingea din mână și Matulevicius, pe fază a trimis în plasă din 4 metri, 4-0. În minutul 45+1 Iliescu a trimis o pasă lungă la marginea careului, pentru Stelică Nicoliță, mingea l-a lovit în spate pe Iacob și a ajuns la Andrei Pușcașu care de la 15 metri, fără preluare, a șutat în vinclu, 4-1. În minutul 45+3 Stelică Nicoliță a obținut un corner de pe stânga. Percă a centrat în careu, Oanea a respins și mingea a ajuns la Agache care a trimis pe lângă poartă și scorul la pauză a rămas 4-1.

Repriza a doua a fost un dezastru pentru echipa fraților Nicoliță. după doar 44 de secunde din această repriză Rapid a marcat golul 5. Jorza a primit o minge la 30 de metri a făcut doi pași și a șutat direct în vinclu. În minutul 49 Roată trimite slab de la 18 metri și Drăghia a reținut. În minutul 53, după un corner de pe stânga, mingea a juns la Matulevicius la 6 metri de poartă, acesta a șutat în Cloșcă și mingea a ricoșat la Jorza, care de la 4 metri a șutat sub transversală, 6-1. În minutul 57 Matulevicius a combinat la marginea careului Jorza, a pătruns în careu în partea dreaptă și a centrat pe colțul lung de unde Hlistei a preluat și a șutat din 8 metri în stânga lui Stavrev, 7-1. În minutul 72 Percă trimite o minge în careu, Cloșcă recentrează pentru Roată, dar Drăghia a ieșit și l-a blocat pe jucătorul de la Făurei.

În minutul 76 echipa de la Făurei a ajuns în preajma careului gazdelor, dar Stelică Nicoliță a pierdut mingea și rapidiștii au pornit un atac rapid, Goge i-a pasat lung lui Sefer care avansează vreo 10 metri și șutează de la circa 28 de metri direct în vinclul porții apărate de Aurel Nicoliță, 8-1 în minutul 77. Un minut mai târziu Pușcașu a centrat în careul gazdelor, dar portarul rapidist a respins în corner din fața lui Stelică Nicoliță.

În minutul 81 Jorza a pătruns în careul celor de la Făurei și Goge venit din spate a șutat din colțul careului de 6 metri, fără nici o speranță pentru Aurel Nicoliță, 9-1.

Nici n-au repus bine mingea de la centru că cei de la Rapid au recuperat, Goge a pătruns pe dreapta și a centrat în centrul careului lui Robinho, care a pivotat lângă Cloșcă și a șutat în stânga lui Aurel Nicoliță, 10-1.

În minutele de prelungiri ale reprizei a doua Robinho și Toma au irosit posibilitatea de a marca și golul 11, dar au șutat pe lângă poartă din interiorul careului.

Rapid: Drăghia – I. Voicu, A. Iacob, A. Catrici, C. Oanea (min. 71 Goge) – Jorza, Cârstocea, Drăghiceanu (min. 66 Robinho), Sefer – Hilstei (min. 71 Demici), Matulevicius (min. 60 Toma)

CS Făurei:Stavrev (min. 60 A. Nicoliță) – M. Mocanu, Drezaliu, G. Bârsănel (min. 43 G. Cloșcă), Agache – Băicoianu, Percă – Iliescu, A. Puşcaşu, F. Roată (min. 73 Dragomir) – S. Nicoliţă

CS Făurei a trecut pe locul 9 în clasament, cu 22 de puncte, iar etapa viitoare, va juca miercuri, 10 aprilie, de la ora 17.00, pe teren propriu cu CS Tunari.

sursa foto: FC Rapid București 1923

Comentarii