Silviu Mares 10 octombrie 2017
Recital "O calatorie in lumea dansului"
Recital "O calatorie in lumea dansului"
Recital „O calatorie in lumea dansului”

Filarmonica „LYRA-GEORGE CAVADIA” Brăila, în parteneriat cu Fundația Culturală „ARIODANTE”, organizează sâmbătă 14 octombrie 2017, începând cu ora 18:30, în Sala de Concerte a Palatului „Lyra”, recitalul „O călătorie în lumea dansului”. Recitalul este susținut de Ansamblul „Musica Viva”, în interpretarea lui FLORIN MITREA – violoncel și ANDREEA BUTNARU – pian.

Concertul ” O călătorie în lumea dansului” are ca tematică unele din cele mai frumoase pagini scrise pentru violoncel şi pian, lucrări inspirate din tradiţia dansului european şi sud-american. Pornind de la intonaţiile populare, marii compozitori reprezentaţi în acest recital au dat viaţă unor piese de factura clasică, create pentru două instrumente nobile, care vă vor atrage într-o călătorie pe mai multe meridiane.

Muzica este însoţită de o povestire spusă de pianista Andreea Butnaru – un periplu printre tradiţii sonore, împletite cu întâmplări din biografia creatorilor şi cu poveşti imaginare ale interpreţilor acestei muzici.

Programul concertului cuprinde: Dmitri Şostakovici – Scherzo din Sonata pentru violoncel şi pian în re minor, Robert Schumann – Piese în ton popular, Astor Piazzolla – Oblivion, Milonga Francis Poulenc – Ballabile din Sonata pentru violoncel şi pian, Manuel de Falla – Şase cântece populare spaniole Bela Bartok – Dansurile Româneşti.

Concertul „O călătorie în lumea dansului” vine în continuarea proiectului din 2017 cu CD-ul „O călătorie spre Secolul al XX-lea”, un produs muzical de suflet, realizat cu titluri inedite din repertoriul pentru pian şi violoncel.

În interiorul acestor înregistrări apar două sonate pentru pian şi violoncel – prima Sonată a lui Bohuslav Martinu şi Sonata lui Francis Poulenc – care pot fi găsite extrem de rar în repertoriul de concert şi în înregistrările de profil. Împreună cu Sonata lui Dmitri Şostakovici, ele realizează un triptic al ipostazelor artistice din secolul trecut, de la tragism la speranţă, de la seriozitate la ironie, de la tristeţe la zâmbet.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Filarmonicii „LYRA-GEORGE CAVADIA” Brăila, din Calea Călărașilor Nr. 52 (Casa Tineretului), după următorul program: LUNI – JOI: 8:00 – 18:00, VINERI: 8:00 – 14:00. În ziua evenimentului, biletele pot fi achiziționate de la Palatul „Lyra”, începând cu ora 17:00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Comentarii