Silviu Mares 16 iulie 2017
Recitaluri de exceptie la Festivalul ”Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”
Recitaluri de exceptie la Festivalul ”Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”
Recitaluri de exceptie la Festivalul ”Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”

In perioada 18-20 iulie la Braila se desfasoara Festivalul international de folclor ”Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”, organizat de Consiliul Judetean Braila, prin Centrul de Creatie. Un concurs extraordinar, ajuns la editia a XI-a, unde participantii au ocazia sa cante alaturi de Orchestra Lautarii condusa de maestrul Nicolae Botgros si unde puteti urmari in recital nume mari ale folclorului romanesc.

Festivalul se va desfasura pe scena de la Esplanada Dunarii si se bucura de participarea in concurs a 28 de interpreti sau grupuri, dintre care 21 din Romania si 7 din tari riverane Dunarii. 

Festivalul va incepe in fiecare din cele trei seri de la ora 20.00. In primele doua seri la sectiunea concurs vor participa cate 14 concurenti, iar joi seara va avea loc Gala Laureatilor. Prima seara de festival se va incheia cu recitaluri sustinute de Tatiana Jacot, Lilia Rosca, Nicolae Ciubotaru si Lidia Cojocaru. In a doua seara la sectiunea recital vor urca pe scena festivalului: Stana Stepanescu, Florin Mihalache, Georgiana Padureanu, Raluca Radu, Gabriel Marin Dumitru, Maria Radu, Letitia Boroi, Ionut Cocos, Andrada Iordache, Simona Alexandru, Irina Birou, Grigore Gorjeanu, Lucretia Goagea si Narcisa Baleanu.

In ultima seara, invitati in recital vor fi Ionut Dolanescu si Nineta Popa.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități ale folcloristicii, specialiști de prestigiu, care, prin valoare și competență profesională, vor garanta corectitudinea clasamentului după următoarele criterii: calitatea interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor, autenticitatea costumului, ținuta scenică a interpretului.

Premiile festivalului vor fi si anul acesta destul de atractive. Astfel, castigatorul Trofeului Festivalului va pleca de la Braila cu 5.000 euro. Premiul I este in valoare de 3.000 euro, Premiul II – 1.500 euro si Premiul III – 1.000 euro. Se vor acorda si Premii speciale: Premiul pentru autenticitatea costumului popular si Premiul pentru popularitate, ambele in valoare de cate 500 euro.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii