INGREDIENTE:
Pentru aluat:
500 ml lapte
3 ou?
3 linguri sifon
1/4 lingurita sare
ulei
10 linguri varf de faina
Pentru compozitie:
500 g ciuperci proaspete sau din conserva
piper
1 ceapa
450 g smantana
Pentru decor
frunze de salvie
2 rosii
Timp de preparare: 60 min
Gata in: 60 min
PREPARARE:
1. Se incinge o tigaie de teflon si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu un polonic, in tigaie, miscand-o circular, astfel incat aluatul sa se intinda uniform. Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare aurie.
2. Intr-un castron, se amesteca cu mixerul faina si ouale. Treptat, se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani.
3. Se taie ceapa marunt si se prajeste in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile feliate, se acopera cratita si se lasa la inabusit aproximativ 15 minute.
4. Se asaza pe un platou prima clatita, peste care se intinde un strat de smantana si unul de ciuperci. Se repeta operatiunea cu urmatoarele straturi, pana se consuma toate ingredientele.
5. Se garniseste cu rosii si frunze de salvie. Se serveste ca atare sau ca garnitura