Silviu Mares 2 ianuarie 2013
Viorel Balcan

Viorel Balcan a fost pana in decembrie 2012 deputat in colegiul 3, dupa ce a obtinut cele mai multe voturi in colegiul  sau in 2008, dar candidand din partea PSD. Dupa alegerile prezidentiale din decembrie 2009, relatiile fostului deputat cu seful PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-au tensionat si mai tare, astfel incat de „martisor” s-a hotarat sa treaca in barca puterii de atunci, adica la PDL. Gurile rele spun c? Balcan a negociat venirea la PDL cu Vasile Blaga, care i-a promis ca el va fi alesul democrat liberalilor la candidatura pentru Primaria Braila, fapt ce avea sa se intample in cele din urma desi sondajele il dadeau cu procente sub 11%. Viorel Balcan si-a desfasurat activitatea parlamentara in Comisia pentru industrii si serviciiViorel Balcan si a luat cuvantul de noua ori în Parlamentul Romaniei, in tot atatea sedinte. Acesta a semnat împreuna cu alti colegi 20 de initiative legislative, dintre care cinci in ultimul an si doar patru din cele 20 au devenit legi intre timp. In schimb Balcan a fost un parlamentar sarguinciuos, cu o prezenta de 81,1% la voturile din Parlament, fiind clasat pe locul 91.

Ambitia lui Balcan, care data inca din 2006, de a candida la fotoliul de primar al Brailei, avea sa se indeplineasca in mai 2012, cand a fost desemnat sa candideze din partea Aliantei pentru Viitorul Brailei. Balcan, care-si pregatise campania de unul singur, prin reinfiintarea echipei de volei feminin, CSM Comision Braila, in anul 2011, echipa care a promovat in primul an in Divizia A1.  Dar asta nu i-a adus lui Balcan decat 6663 de voturi, adica 7,12%, clasandu-se abia pe locul 4, dupa Aurel Simionescu, Simona Draghincescu si Sorin Ovidiu Balan. E drept ca o parte dintre colegii sai de partid, de la PDL, nu l-au sprijinit deloc, ba chiar i-au facut anti-campanie. Dupa pierderea alegerilor locale, Balcan a creat o mare dezamagire in randul iubitorilor de volei din Braila, prin desfiintarea echipei de volei la numai un an dupa ce o infiintase. Desfiintarea echipei avea sa confirme zvonurile aparute inca de la infiintarea CSM Comision, acelea ca singurul scop era unul electoral.

Suparat pe rezultatul obtinut la alegerile locale, dar si pe colegii de partid, in special pe Dumitriu si Badalan, Balcan a ales sa paraseasca barca democrat liberalilor si sa treaca la PNL, acolo unde primise asigurari ca isi va pastra colegiul. In cele din urma influenta liderilor locali ai PNL, dar mai ales a lui Gheorghe Bunea Stancu, avea sa-l aduca pe Balcan in afara candidaturilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Astfel, anul 2012 avea sa fie anul incheierii carierei politice pentru Viorel Balcan, cel care isi poate trece in CV multe realizari, si multe demnitati publice, de la presedinte PDSR, prefect, senator pana la deputat, functie detinuta intre 2008 si 2012. Balcan a dezamagit in ultimul sau an la varful politicii brailene, si poate fi declarat fara doar si poate marea deziluzie a politicii brailene in 2012.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.