ProBraila 5 ianuarie 2014

05.01 MEDICI

Romania, Slovenia, Polonia si, surprinzator, Marea Britanie, sunt statele europene care au cei mai putini medici pe cap de locuitor, se arata intr-un clasament intocmit de Comisia Europeana.    

Daca pentru  anumite tari europene mai putin dezvoltate, statisticile nu sunt neobisnuite,faptul ca Marea Britanie are mai putini medici decat aproape toate celelalte state a fost catalogat drept „extrem de ingrijorator” de catre sindicatele din Regatul Unit, iar expertii britanici au solicitat Guvernului sa ia masuri urgente, imediat dupa ce datele Comisiei au aratat ca Marea Britanie are 2,71 medici pentru 1.000 de persoane, mai putini decat tari precum Bulgaria, Estonia si Letonia.
In acest clasament intocmit de expertii Comisiei, Regatul Unit se claseaza pe locul 24 din 27 de tari europene, iar Slovenia se situeaza pe locul 25, Romania se afla pe pozitia 26, codasa clasamentului fiind Polonia.
Potrivit sursei citate, surpriza de pe primul loc este Grecia, care are peste sase medici pentru 1.000 de persoane, urmata de Austria, cu aproape cinci medici la 1.000 de oameni, si Italia, cu putin sub patru medici la mia de persoane.

Tudorita TARNITA

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.