Silviu Mares 27 octombrie 2017

De câțiva ani buni, ziua de 31 octombrie este cunoscută și în Romania, ca fiind ziua de „Halloween” sau „Sărbătoarea tuturor sfinților”. Grădina Zoologică Brăila le-a pregătit copiilor o serie de surprize cu aceasta ocazie. Începând de astăzi și până pe 31 octombrie, la Grădina Zoologică sunt așteptați copiii pentru a se bucura de decorarea și scluptarea dovlecilor.

Primii copii au fost prezenți deja astăzi la Grădina Zoologică și s-au distrat într-un cadru specific sărbătorii.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică, fiind introdusă şi în alte ţări de imigranţii irlandezi ai Statelor Unite ale Americii. Celţii credeau că în data de 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii şi coborau pe pământ. Oamenii se deghizau în monştri şi ieşeau pe străzi pentru a face mult zgomot şi, astfel, ziceau ei, speriau spiritele rele.

Românii au împrumutat parţial această sărbătoare de Halloween, în sensul că nu respectă întocmai tradiţiile originale. În preajma zilei de Halloween întâlnim şi în România, prin magazine, obiectele specifice (măşti, costumaţii, afişe, celebrii dovleci, etc ), însă puţini sunt cei care ştiu cu adevărat semnificaţia sărbătorii de Halloween. Pentru noi, ca popor, Halloween-ul este un prilej de joacă şi carnaval, pe de o parte, iar pe de altă parte, un motiv de a organiza sau participa la o petrecere dedicată şi de a se elibera de problemele cotidiene.

Comentarii