Silviu Mares 29 decembrie 2017

Președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica a declarat astăzi, după încheiere turneului dotat cu Cupa Dunărea, că la nivelul conducerii clubului s-au luat câteva măsuri organizatorice, iar la începutul anului viitor clubul brăilean va porni cu o nouă organigramă la nivelu staff-ului.

Caranica a spus că HC Dunărea și jucătoarele Cristina Nan și Lăcrămioara Stan au ajuns la un acord privind rezilierea contractelor. Cele două depusese memorii la Federația Română de Handbal prin care solicitau sumele de bani restante și de asemenea să devină jucătoare libere de contract. După achitarea salariilor restante către toate jucătoarele și staff-ul tehnic s-au purtat discuții cu cele două jucătoare dacă își mai doresc să rămână la echipă, iar acestea au refuzat. Caranica a precizat că au mai fost alte trei jucătoare care și-au depus memorii la FRH, dar în urma discuțiilor cu acestea și-au exprimat acordul să rămână în continuare la HC Dunărea și să-și retragă memoriile după achitarea restanțelor.

În urma deciziilor luate în Adunarea Generală a Asociațiilor am mai luat niște decizii importante. În cadrul Colegiului Director erau reprezentanții membrilor fondatori, dar și două locuri pentru directorul executiv și directorul tehnic. Am luat decizia în cadrul Adunării Generale să nu mai existe în cadrul Consiliului Director posturi plătite, cum era cel de director executiv, deținut de Dragoș Chiriță. Era un salariu foarte mare și am luat decizia împreună cu colegii mei să desființăm postul de director executiv, pentru că este un cost mare și vrem să direcționăm banii către alte direcții. Mă refer aici la zona de jucătoare, la întărirea lotului, dar și la înființarea unei echipe de Divizia A. Noi am luat decizia și urmează să se facă procedura, care este în derulare, nu este încă implementată. Nu este o concediere din cauza angajatului. Această eliminare a postului nu este din cauza persoanei care a ocupat postul
a declarat George Caranica.

Directorul executiv îndeplinea sarcinile pe care i le delega președintele Consiliului de Administrație, iar Caranica a spus că a considerat că nu mai este nevoie să delege nici un fel de atribuții și să aloce cei aproximativ 90.000 de lei anual pe care-i încasa anual directorul executiv în plan sportiv, pentru antrenori secunzi și eventual un director sportiv.

George Caranica a precizat că HC Dunărea a încheiat contractele cu cei doi antrenori secunzi, Mihai Castalov și Claudiu Radu. Contractele celor doi vor înceta începând cu 31 decembrie 2017, iar conducerea clubului a demarat deja discuții cu alți antrenori pentru postul de secund al lui Florentin Pera.

 

Comentarii