Anamaria Corneanu 9 februarie 2013
Se depun cererile de ajutor pentru Masura 215
Se depun cererile de ajutor pentru Masura 215
Masura 215 vizeaza cresterea porcinelor

Ministerul Agriculturii a inceput cu data de 14 ianuarie sa primeasca cererile de ajutor pentru Masura 215, pentru sectorul de porcine si pentru bunastarea animalelor. Cei interesati ar trebui sa stie ca mai au doar sase zile la dispozitie pentru depunerea cererilor.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale primeste incepand din luna ianuarie cererile de ajutor pentru Masura 215 care cuprinde: plati pentru bunastarea animalelor, sectorul porcine, cu sase pachete disponibile: cresterea cu cel putin 10% a spatiului alocat disponibil fiecarui animal; asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lux; imbunatatirea conditiilor de bunastare a suinelor pe durata transportului; corectarea nivelului nitritilor si nitratilor din apa; reducerea noxelor cu 30% fata de nivelul minim obligatoriu prin mentinerea in limite optime a parametrilor de microclimat si imbunatatirea conditiilor zonei de mediu.
Beneficiarii platilor acordate in cadrul Masurii 215, sectorul porcine sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar si exploatatiile comerciale tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor. Cei interesati ar trebui sa stie ca mai au la dispozitie doar sase zile pentru depunerea cererilor de ajutor care trebuiesc insotite de actele necesare, ultima data de depunere fiind 15 februarie.

Comentarii

Lasă un răspuns