Silviu Mares 29 decembrie 2017

În prima zi lucrătoare de după sărbătorile de Crăciun consilierii locali municipali s-au reunit într-o nouă ședință de îndată. Ședința a avut două proiecte pe ordinea de zi.

Din cei 27 de  consilieri locali în funcţie, sunt prezenţi 20, lipsind motivat 7 consilieri, respectiv domnul consilier Fusea Marian – Paul, domnul consilier Goanță Adrian-Mihai, domnul consilier Ioniță Ion – Sorin, domnul consilier Păun Dan, domnul consilier Pricop Cristian-Florinel, doamna consilier Rădulescu Daniela – Elena și domnul consilier Tabarac Adrian.

La primul proiect de pe ordinea de zi, cel referitor la redistribuirea de sume din taxa pe valoarea adăugată, la Titlul II „Bunuri și servicii”, între unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Brăila, pe anul 2017, primarul Marian Dragomir a spus că a convocat această ședință deoarece Trezoreria lucra doar până la ora 12 și dacă nu se întruneau se pierdea suma respectivă pe care ar fi trebuit să o acopere din bugetul local. Proiectul prin care 43000 de lei de la Școala Mihu Dragomir au fost transferați la Liceul cu Program Sportiv a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi a fost un proiect cu fonduri europene, care are o dată limită pentru depunerea documentației, astfel că a fost o urgență. Proiectul a vizat aprobarea PLANULUI URBANISTIC DE DETALIU pentru obiectivul „CONSTRUIRE STRUCTURĂ DE CAZARE”, la adresa din Brăila,  Str. Danubiului nr. 13 bis, iniţiat de IOLUBO TRADE S.R.L.

Nu l-am putut include pe ordinea de zi a ședinței din 21.12.2017, deoarece nu îndeplinise termenul de 30 de zile pentru dezbaterea publică,
a spus primarul Marian Dragomir.

Comentarii