Silviu Mares 19 decembrie 2012

Cei 176 de senatori nou-alesi  au votat miercuri noua conducere, pre?edintele Senatului fiind ales tot presedintele PNL, Crin Antonescu. Acesta a fost singura propunere pentru aceast? functie, fiind votat cu 136 de voturi „pentru” si 29 de voturi „contra”, 11 senatori fiind absenti de la aceasta sedinta, printre care si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Noul Birou Permanent al Senatului a fost ales cu voturi 143 de voturi „pentru” si 22 „impotriva”, iar din noua conducere a Senatului va face parte si senatorul PSD, Ion Rotaru. Acesta a avansat astfel pe scara ierarhica a Senatului dupa ce in mandatul 2008-2012 a detinut functia de secretar al Comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati pana in mai 2010, dupa care a preluat presedentia Comisiei de Sanatate. Primul contact al lui Ion Rotaru cu Senatul Romaniei a avut loc in septembrie 2008 cand la inlocuit in Camera Superioara pe Aurel Simionescu, ales in vara anului 2008 pentru prima data in functia de primar al municipiului Braila.

Desi pe ordinea de zi era trecuta si repartizarea in comisiile parlamentare si alegerea conducerii fiecareia, la propunerea senatorului PNL Puiu Hasotti, aceasta a fost amanata pentru sedinta de joi, incepand cu ora 11.00.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.