Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Anamaria Corneanu 12 noiembrie 2012
Sesizare de incalcare a legii electorale, infirmata de catre politisti

Sesizare de incalcare a  legii electorale, infirmata de catre politistiIeri, M. M., din comuna Tudor Vladimirescu, a sesizat, la Politie, prin apelul 112, faptul ca sunt impartite alimente locuitorilor dintr-un sat al comunei, cu scopul de a fi determinati sa voteze anumiti candidati.

Politisti de la Sectia 2 de Politie Rurala Braila au desfasurat cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de oferire de bunuri, in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat.

In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca alimentele erau distribuite sub forma de ajutoare umanitare de la Uniunea Europeana, mai multor persoane de varsta a treia, ambalajele fiind inscriptionate cu «U.E.», fara sa prezinte insemnele vreunui partid politic sau aliante politice si nici numele vreunui candidat la o functie din Parlamentul Romaniei.

Intrucat sesizarea nu s-a confirmat, reclamantul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 61/1991 (republicata).

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila asigura, si pe aceasta cale, cetatenii ca vor actiona ferm fata de orice incalcare a legii si vor manifesta echidistanta, indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.