Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Dan Bistricean 23 aprilie 2014
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, pilda curajului marturisirii lui Hristos
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, pilda curajului marturisirii lui Hristos
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, pilda curajului marturisirii lui Hristos

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe deţinea în vremea împăratului roman Diocleţian (prigonitor al creştinilor) înalta dregătorie de comis. La porunca cezarului ca toţi supuşii să jertfească idolilor păgâni, Gheorghe s-a arătat cu mult curaj mărturisindu-l pe Hristos ca Dumnezeu adevărat. Supus la chinuri greu de imaginat, Sfântul Gheorghe rezistă caznelor, nu se dezice de Hristos, ba chiar îi aduce la credinţă şi pe mulţi dintre cei care erau martori la supliciul lui. Între aceştia se afla chiar împărăteasa Alexandra, soţia lui Diocleţian, care se declară şi ea creştină. În faţa tuturor, Gheorghe, cu rugăciune ridicată lui Hristos, învie apoi şi un mort, uimind pe toţi şi aducându-i la credinţa creştină pe şi mai mulţi. În cele din urmă prigonitorii îl decapitează şi Sfântul Gheorghe Purtătorul de biruinţă urcă în ceata îngerilor.

Este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Ortodoxiei şi foarte mulţi români îi poartă numele cu mândrie (aproximativ 910.000 de români). Bucuria prăznuirii Sfântului Gheorghe o împărtăşesc în această zi cinstită şi brăilenii care sunt prezenţi la hramul Bisericii Sfântul Gheorghe de pe Strada Gării.

Cu rugăciunile Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi ale tuturor sfinţilor Tăi, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. Amin!

Comentarii