Silviu Mares 3 noiembrie 2017

Consilierul PNL Marian Sîrbu a declarat astăzi într-o conferință de presă că autoritățile locale brăilene vor astupa gropile cu zăpada care va cădea în această iarnă, și astfel, se va rezolva problema pe care CJ Brăila n-a fost în stare s-o rezolve.  Sîrbu a spus că zăpada va fi singurul material disponibil pentru astuparea gropilor, unul pe care-l dă Dumnezeu.

Sunt aproape 2 ani de zile de când avem un nou președinte de CJ și nu s-a reabilitat nimic. Avem 625-630 de km de drum judetean. Din acești kilometri, singurul drum reabilitat cu simț de răspundere este Drumul Mării, unde sunt vreo 30 de km care arată așa cum trebuie. În rest, nu văd să existe vreo strategie în care toate drumurile județene să fie reabilitate. Sunt foarte mulți kilometri de drumuri județene pietruite
, precizat Sîrbu.

Consilierul județean liberal a mai spus că PNL va propune ca în următorii 3 ani de zile să se reabiliteze toate drumurile județene, dar pentru ca acest lucru să fie făcut trebuie ca funcționarii din cadrul instituției să elaboreze proiecte pentru a obține finanțări în acest scop, iar consilierii majorității PSD-PND-ALDE-PMP vor vota, la rândul lor, alocarea de bani pentru repararea acestor drumuri.

“Avem peste 1.000 de miliarde lei în fondul de rezervă al CJ. Mai mult decât atât, avem la CJ departament de proiecte. Trebuie să scriem proiecte și să accesăm finanțări de oriunde se poate. Dar nu prea avem proiecte la CJ. Dintre județele din jur, vă anunț cu tristete că Brăila are cele mai proaste drumuri județene” a precizat Marian Sîrbu.

Comentarii