Silviu Mares 24 martie 2014
Lotul echipei U18 CS Cuza Sport Braila
Spectacol si suspans in Sala Radu Corbu
Spectacol si suspans in Sala Radu Corbu

Luni seara, de la ora 18.00, CS Cuza Sport Brăila și CSS Bega Timișoara au oferit un meci spectaculos, cu reveniri ale brăilenilor, dar și cu mari ratări din situații clare de a puncta. Cu patru secunde înaintea finalului, Panțuru a aruncat pentru trei puncte, dar a călcat în „căciulă” și coșul a fost doar de două puncte, primind în schimb o aruncare liberă pentru că a fost faultat în momentul aruncării. Presiunea de pe umerii baschetbalistului de la Brăila, care în iarnă a fost convocat în lotul lărgit al României de juniori U18,  a făcut ca acesta să rateze „libera” care putea duce meciul în prelungiri, iar pe încercarea de atac a timișorenilor, brăilenii au faultat și Szekely a mărit diferența la 3 puncte din două „libere”, scor final CS Cuza Sport Brăila – CSS Bega Timișoara 65-68 (15-19, 12-14, 14-16, 24-19). Prin această înfrângere dramatică, CS Cuza Sport își vede compromise șansele de calificare la turneul final al Campionatului Național de baschet juniori U18.

Cuza Sport Braila
Cuza Sport Braila

Brăilenii au fost conduși aproape tot meciul, chiar și la 11 puncte în sfertul 3, dar au avut mai multe reveniri miraculoase. Băieții lui Totolici au reușit să revină în sfertul 3 și să egaleze la 33, după ce, la un moment dat, în finalul sfertului 2 au fost conduși cu 21-31. Sfertul 4 a fost al celor de la Cuza Sport, reușind să egaleze la 51 la jumătatea ultimului sfert, dar n-au reușit să preia conducerea și Szekely i-a taxat cu o aruncare de trei puncte. Timișoara s-a distanțat și în acest sfert la 7 puncte, scor 54-61, iar Brăila a revenit și a fost aproape de egalare în final, dar n-au mai avut puterea să ducă meciul în prelungiri.

Punctele celor de la Cuza Sport Brăila au fost realizate de: Andrei Mihnea – 17, Eugen Panțuru – 15, Ștefan Negoiță – 10 (o aruncare de 3 puncte), Florin Voiculeț – 7, Marcel Hornea – 6, Răzvan Ilie – 6 și Radu Stanciu – 4. Au mai jucat: Ovidiu Pop și Andrei Moraru.

De la Bega Timișoara cele mai multe puncte au fost marcate de Vlad Szekely, autor a 26 de puncte, dintre care patru aruncări de trei puncte.

Lotul echipei U18 CS Cuza Sport Braila
Lotul echipei U18 CS Cuza Sport Braila

CS Cuza Sport Brăila mai are de jucat un singur meci în Grupa I semifinală, sâmbătă, 29 martie, de la ora 11.00, tot în sala „Radu Corbu” a Colegiului Nicolae Bălcescu din Brăila, cu LPS Tg. Mureș.

 

Comentarii