Silviu Mares 18 mai 2017
Spectacolul ”Tango” - o noua premiera a Teatrului Maria Filotti
Spectacolul ”Tango” - o noua premiera a Teatrului Maria Filotti
Spectacolul ”Tango” – o noua premiera a Teatrului Maria Filotti

Trei spectacole de referință ale Teatrului Maria Filotti la final de mai, se vor juca pe scenele teatrelor din București. În datele de 24 , respectiv 28 mai 2017, Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila va aduce în București cele mai recente două premiere ale sale, spectacole reprezentative pentru direcția artistică actuală a teatrului. În data de 31 mai, în cadrul FestCo (Festivalul Comediei Românești), organizat de Teatrul de Comedie din București, actorii teatrului brăilean juca ”SUNTRACK – În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare”, spectacol regizat de Radu Afrim.

Sâmbătă, 20 mai de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Maria Filotti piesa va fi jucată în avanpremieră la Brăila, piesa ”TANGO”, avându-i în distribuție pe actorii: Conrad Mericoffer, Emilia Mocanu, Valentin Terente, Ramona Gînga, Liviu Pintileasa, Corina Borș, Adrian Ștefan. După premiera de la Brăila, miercuri, 24 mai, de la ora 19.00 , la Sala Majestic a Teatrului Odeon este programată premiera oficiala a spectacolului ”TANGO” de Slawomir Mrozek, în regia cunoscutului și talentatului Vladimir Anton, o comedie absurdă despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii eșuate și vise spulberate, despre dureri neîmpărtășite și nevoia de libertate cu orice preț. Scenografia este semnată de Rodica Der (Știrbu).
Duminica 28 mai , de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon, actorii teatrului brăilean vor prezenta premiera romanească a spectacolului ”PRINȚUL NEFERICIT”, după piesa „La Double Inconstance” de Marivaux,  în regia Sânzianei Stoican și scenografia lui Valentin Vârlan. O bijuterie teatrală, o comedie “îngândurată“, după piesa scrisă la 1723. Piesa beneficiază de o distribuție cu multe carate împlinește un proiect teatral mult așteptat : Emilian Oprea , Mihaela Trofimov , Narcisa Novac , Silviu Debu, Valentin Terente , Corina Borș, Adrian Ștefan.
Miercuri, 31 mai, de la ora 19.30 în cadrul FestCo (Festivalul Comediei Românești), la secţiunea CONCURS, organizat de Teatrul de Comedie din București, actorii Teatrului Maria Filotti vor juca piesa ”SUNTRACK – În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare”, un poem teatral închinat Brăilei de astăzi, cu o distribuție surprinzătoare, atât din actori profesioniști cât și dintr un un grup numeros de tineri și talentați elevi brăileni, ce vă va purta într-o Brăilă știută și mai puțin știută, cu o muzică și un material video electrizante, purtând semnătura inconfundabilă a lui Radu Afrim și beneficiind de scenografia senzațională a Irinei Moscu. Spectacolul beneficiază de o distribuție alcătuită din actori ai Teatrului ”Maria Filotti”, Alin Florea, Narcisa Novac, Corina Georgiana Borș, Valentin Terente, dar și din elevi colaboratori, precum: Irina Anghel, Mihai Jalbă , Andrei Moraru, Doru Ciutacu, Florin Stan, alături de Nadejdea Isac și Nigeri Caramanlî, interpreți muzică, Alexandra Grosu și Andreea Teodora Colț, dansatoare.

Comentarii