Anamaria Corneanu 3 ianuarie 2014
Se vor medici tineri la Braila
Spitalul Judetean de Urgenta Braila a fost acreditat pentru prelevarea de tesuturi si organe
Spitalul Judetean de Urgenta Braila a fost acreditat pentru prelevarea de tesuturi si organe

Anul trecut 419 romani au castigat sansa la o noua viata. Cele mai multe transplanturi realizate au fost de rinichi si doar unul de cord. Ministerul Sanatatii a acreditat 51 de de spitale pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule, respectiv pentru transplantare. Printre spitalele acreditate se afla si Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Ministerul Sanatatii a facut public bilantul activitatii pe 2013 al Agentiei Nationale de Transplant. Conform datelor furnizate de acestia, in anul ce a trecut au fost realizate 419 transplanturi, din care:
300 de transplanturi de rinichi, 118 transplanturi de ficat si unul de cord.
39 de institutii spitalicesti au fost acreditate pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule, printre care si Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Au fost acreditate si 5 unitati sanitare, ca laboratoare HLA pentru activitatea de transplant.
Doua unitati sanitare au primit acordul Ministerului Sanatatii pentru a efectua transplantul de cord, si anume, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures si Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucuresti. Alte trei spitale au fost acreditate pentru transplant hepatic si pancreatic, din care: doua in Bucuresti si unul in Cluj.
Potrivit reprezentantilor ministerului, anul acesta va fi dedicat in continuare programului national de transplant, insa se va acorda o atentie sporita si programului national de cancer si diabet, boli de care sufera din ce in ce mai multi romani.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.