Silviu Mares 10 august 2017
Sportul Chiscani a castigat la Girceni si s-a calificat in faza a doua a Cupei Romaniei
Sportul Chiscani a castigat la Girceni si s-a calificat in faza a doua a Cupei Romaniei

Sportul Chiscani s-a calificat in faza a doua a Cupei României la fotbal, după ce a reușit să câștige în deplasarea de la FC 2007 Gîrceni, reprezentanta județului Vaslui. Echipa pregătită din acest sezon de Nicu Pascu s-a impus cu 2-1 (0-0) și le-a administrat vasluienilor a treia înfrângere în această vară în fața echipelor brăilene, după ce Victoria Traian s-a impus în dubla manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a.

Dacă Victoria Traian a avut privilegiul de a juca în nocturnă, pe stadionul Municipal din Vaslui, Sportul Chiscani a jucat pe terenul comunal din Gîrceni, un teren cu multe denivelări, impropriu pentru a se juca un meci de fotbal.

În chiar primul minut de joc Sportul Chiscani și-a creat o situație periculoasă la poarta gazdelor. Techiu i-a pasat lui Huțu, care a șutat la poartă, dar portarul a reușit să rețină în cele din urmă după ce a bâlbâit mingea în fața lui Liviu Boariu.

După o perioadă în care jocul s-a desfășurat mai mult între cele două careuri, în minutul 23 Chihaia și-a luat curaj și a șutat la poartă, însă mingea a trecut puțin peste transversală. Două minute mai târziu Liviu Boariu a șutat de la marginea careului, portarul gazdelor a respins în față, dar Sorin Tehiu a reluat pe lângă poartă. În minutul 43, la o greșeală în lanț a jucătorilor de la Chiscani, mingea a ajuns la Pintilie, care a rămas singur cu Tudor, dar portarul brăilenilor a intervenit salvator și lapauză s-a intrat la scorul de 0-0.

În repriza a doua au venit și golurile. În minutul 55 gazdele au reușit să deschidă scorul prin Viorel Bojoacă. Doar un minut s-au bucurat gadele, pentru că după ce au repus mingea de la centrul terenului Claudiu Boariu i-a pasat în stânga lui Gigel Costache, acesta a centrat pentru Sorin Tehiu, care a șutat cu stângul de la 20 de metri în vinclul porții gazdelor, restabilind egalitatea.

În minutul 61, la un corner executat de Liviu Boariu, Boga a reluat cu capul la colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă vinclul porții gazdelor. un minut mai târziu, la un contraatac al gadelor, Pintilie a rămas din nou singur cu portarul Tudor, dar nu l-a putut învinge pe acesta. În minutul 73, la o acțiune prelungită de atac a celor de la Chiscani, mingea a ajuns la Claudiu Boariu care a reușit să-l învingă pe portarul gazdelor cu un șut de la 25 de metri.

Pe final de meci Sportul Chiscani a mai avut trei ocazii de gol, dar Claudiu Boariu a șutat peste poartă, apoi portarul gazdelor a respins în corner un șut al lui Liviu Boariu, iar Sorin Techiu a șutat prea slab, în brațele portarului și scorul a rămas 2-1 pentru echipa lui Nicu Pascu.

Sportul Chiscani a utilizat în acest mei următoarea echipă: G. Tudor – Gașpar (min. 89 Chiriac), Moroianu, Boga, Zărnescu – Chihaia, Măd. Pascu (min. 46 G. Costache), L. Boariu, I. Huțu (min. 53 G. Bălan) – Cl. Boariu, S. Techiu.

Faza a II-a a Cupei României, la care vor participa cele 26 de echipe calificate din faza I plus 32 echipe participante în ediţia precedentă a Ligii a 3-a, este programată să aibă loc miercuri, 23 august 2017, de la ora 17:30.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii