Anamaria Corneanu 8 ianuarie 2014
Statistica sumbra! 39 de braileni au suferit accidente de munca si 4 au decedat
Statistica sumbra! 39 de braileni au suferit accidente de munca si 4 au decedat
Statistica sumbra! 39 de braileni au suferit accidente de munca si 4 au decedat

Numai anul trecut 39 de braileni au fost raniti si patru au decedat in urma accidentelor suferite la locul de munca. Angajatii cei mai predispusi accidentelor de munca sunt cei care lucreaza in constructii si in domeniul transporturilor. Inspectorii ITM avertizeaza si spun ca imbolnavirea profesionala face din ce in ce mai multe victime in randul angajatilor.

Pentru anul trecut ITM a comunicat un total 88 de evenimente, din care 37 au fost accidente de munca, in urma carora au rezultat 39 de victime si 4 decedati. Inspectorii au investigat si 51 de accidente usoare, adica ranitii au suferit leziuni superficiale, care au necesitat cel mult 3 zile de recuperari.13 sunt inca in cercetare.
„Spre deosebire de anul 2012 am inregistrat o scadere a accidentelor de munca, insa am crescut cu un proces la rata deceselor. Daca in 2012 am avut 3, anul trecut au fost iregistrate 4.Domeniile de activitate unde au fost inregistrate accidente de munca mortale sunt pescuitul cu un mort si doi raniti si constructiile unde o persoana a decedat dupa ce a fost strivita de un mal”, a declarat Dumitru Vaduva, inspector sef al ITM Braila.
Statisicile ITM evidentiaza faptul ca persoanele inaintate in varsta (50 – 60 de ani) sunt cele mai predispuse accidentelor de munca, reprezentand 34,3% din numarul total al accidentatilor. Statisticile mai arata si ca lucratorii cu o vechime de cel mult 10 ani reprezinta 53,1% din numarul total al victimelor, in timp ce angajatii cu o experienta de cel putin 20 de ani in domeniul respectiv reprezinta doar 46,8% din numarul total.
„Persoanele care lucreaza in domeniul constructiilor si reparatiilor navelor si in constructii sunt cele mai predispuse accidentelor de munca. Anul trecut, 30% din totalul ranitilor la locul de munca lucreaza in cele doua sectoare”, ne-a mai spus in incheire sursa citata.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.