Silviu Mares 28 octombrie 2017

HC Dunarea Brăila a fost la un pas de a pierde al treilea meci disputat în acest sezon pe teren propriu, dar a rămas fără victorie în fața propriilor suporteri și după meciul cu CSM Slatina, ultima clasată în Liga Națională și fără nici un punct înaintea acestei etape. Elevele lui Florentin Pera au fost conduse cu 4 goluri când mai erau trei minute de joc, dar pe final au reușit să egaleze și meciul s-a terminat 20-20 (11-10).

Primul gol al meciului a fost marcate de echipa din Slatina prin Nicoleta Rusu în minutul 3. În minutul 7 Axinte a marcat pentru 3-1 și se părea că meciul va intra într-un ritm normal, raportat la valoarea celor două echipe. Brăila s-a menținut în avantaj, iar în minutul 16 diferența s-a mărit la 5 goluri, scor 9-4. După eliminarea Sheriovei, Lazăr a marcat de la 7 metri, apoi tot jucătoarea de la Slatina a ratat o aruncare de la 7 metri. În minutul 21 Ilyna a marcat pentru 10-5, apoi a urmat o perioadă slabă a echipei brăilene, în care până în minutul 28 a primit 4 goluri fără să mai înscrie. Shutska a marcat pentru 11-9, iar scorul primei reprize a fost stabilit de Iulia Andrei.

În repriza a doua primul gol a fost marcat în minutul 34 de Ilyna, apoi în minutul 37 oaspetele au egalat la 12. Brăila s-a desprins din nou la două goluri în minutul 40, dar în minutul 48 CSM Slatina a trecut pentru prima dată la conducere, scor 14-15. În minutul 53 Iulia Andrei a dus echipa oaspete la 3 goluri avans, scor 15-18, iar în minutul 57 Ștefania Lazăr a făcut ca tabela să arate 16-20, un scor la care nimeni nu se aștepta înaintea meciului, mai ales după evoluțiile bune ale echipei brăilene în meciurile de la roman și returul cu Byasen. Încurajate de cei circa 700 de spectatori prezenți în tribună la acest meci, HC Dunărea a marcat de 4 ori pe final, de trei ori prin Shteriova și o dată prin Szucs și a obținut un egal în meciul cu ultima clasată.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Diana Axinte -6 goluri (1 de la 7 m), Dzyiana Ilyna – 5, Marija Shteriova -4, Anamaria Berescu -3, Gabriella Szucs -1 și Iryna Shutska Burtea -1. Au mai jucat: Elena Voicu, Adriana Medcedova, Lăcrămioara Stan, Cristina Gheorghe, Oana Cîrstea, Alina Vătu, Anca Ciuclaru, Diana Munteanu.

Pentru CSM Slatina au marcat: Lorena Ostase -4, Iulia Andrei -4, Ștefania Lazăr -3, Elena Stoicănescu -3, Maria Popescu -2, Nicoleta Rusu -2, Oana Andrei -1, Ionela Goran -1.

Pentru HC Dunărea urmează un meci în deplasare, la Măgura Cisnădie, programat miercuri, 1 noiembrie. După 6 etape HC Dunărea Brăila a ajuns pe locul 10 cu 7 puncte.

Comentarii