Silviu Mares 9 mai 2017
 Targ cu vanzare „Nepoti pentru Bunici”, organizat de Ziua Europei
Targ cu vanzare „Nepoti pentru Bunici”, organizat de Ziua Europei

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană.

Pentru UE, ziua de 9 mai este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman. Anul acesta s-au împlinit 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană.
Cu această ocazie a fost organizat Târgul cu vânzare „Nepoți pentru Bunici”, 12 ateliere de lucru, reprezentând cele 12 stele de pe drapelul Uniunii Europene. Banii obținuți în urma acțiunii vor fi donați în scop caritabil. Evenimentul a fost programat a se desfășura pe platoul din Piața Independenței, însă din cauza vremii nefavorabile a fost mutat în holul Prefecturii.
Târgul a fost organizat de Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila în colaborare cu instituții publice, Centrul de Informare Europe Direct Brăila, Centrul de Creație, Comunitatea Rușilor Lipoveni, Comunitatea Greacă, unități de învățământ din municipiu și județ.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii