Silviu Mares 17 iulie 2017
Trei medalii pentru braileanca Anamaria Ionita la Campionatul Balcanic
Trei medalii pentru braileanca Anamaria Ionita la Campionatul Balcanic

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori de la Novi Pazar (Serbia), desfășurate sâmbătă și duminică. România a obținut 23 de medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint și 9 de bronz, fiind urmată în clasamentul pe națiuni de Serbia și Grecia.

O contribuție importantă a avut-o și atleta brăileancă Anamaria Ioniță, care a obținut medalia de argint cu ștafeta de 4×100 m plat și medalia de aur cu ștafeta de 4×400 m plat.

Anamaria a câștigat și o medalie de bronz în proba de 100 m garduri, terminând pe locul 3 cu timpul de 13.37 secunde. În această probă, Anamaria și-a bătut propriul record personal, care data din iulie 2014.

În proba de 400 metri plat, atleta din Brăila s-a clasat pe locul 5 în clasament, după ce a terminat pe locul 4 în seria I, cu timpul de 58.84 secunde.

Pentru sportiva din Brăila, legitimată la CSU Pitești/CSM Brăila, rezultatele de la aceste Campionate Balcanice reprezintă o încununare a muncii depuse și a ambiției de a face performanță, chiar dacă în urmă cu o săptămână a împlinit 29 de ani, o vârstă la care multe atlete s-au retras de mult din activitate.

Din păcate vremea de la Novi Pazar nu a fost prea favorabilă pentru probele lungi. Vântul a bătut foarte tare pe jumătate de stadion. ca și rezultate pentru mine și pentru club, rezultatele sunt foarte bune, cu un nou record personal la 100 metri garduri. Din păcate, la 4×400 metri nu am reușit să obținem un timp care să ne califice la campionatul mondial. Practic am alergat singure, nu am avut adversare care ne puna probleme și au alergat sub timpii noștrii cu mult. Practic nea-m batut cu noi și nu am reușit să realizăm baremul pentru mondiale. Este un sezon foarte bun pentru mine. Mai am naționalele de probe combinate în weekend-ul care vine. Până acum am 4 medalii naționale și 3 internaționale. Cu mult peste obiectivele mele din acest sezon
, a declarat Anamaria Ioniță.

În clasamentul pe puncte, la feminin România a obținut 144 de puncte, clasându-se pe locul 1.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii