Silviu Mares 16 octombrie 2017
Tribunalul Braila a dat castig de cauza celor de la Telor Invest in procesul cu Primaria Braila
Tribunalul Braila a dat castig de cauza celor de la Telor Invest in procesul cu Primaria Braila
Tribunalul Braila a dat castig de cauza celor de la Telor Invest in procesul cu Primaria Braila

Calea Galați va rămâne în această iarnă ca după război, după ce judecătorii brăileni au considerat că rezilierea unilaterală a contractului prin procedură de urgenţă, iniţiată de Primăria Brăila, ar putea aduce prejudicii firmei bucureştene Telor Invest. Șantierul de pe Calea Galaţi va rămâne abandonat cel puțin până pe 21 decembrie a.c., când va expira de drept contractul încheiat de Telor Invest cu Primăria Brăila, când se vor putea începe procedurile pentru angajarea altei firme care să continue lucrările.

La ultima conferință de presă a primarului acesta a făcut publică motivaţia prin care Tribunalul Brăila a respins solicitarea Primăriei Brăila de a evacua de pe şantierul de pe Calea Galați al firmei Telor Invest, pentru a putea organiza o nouă licitație pentru a continua lucrările și a finaliza proiectul. Primăria a transmis firmei bucureștene mai multe avertismente prin care le atrăgea atenţia că au întârzieri foarte mari la graficul de execuţie, iar în luna august a decis să rezilieze unilateral contractul, prin procedura de urgenţă a Ordonanţei Preşedinţiale. Reprezentanții Telor Invest au refuzat să semneze rezilierea contractului şi s-au adresat instanţei de judecată. Tribunalul Brăila a respins acţiunea Primăriei, la sfârşitul lunii septembrie.

Înainte de a proceda la rezilierea contractului, s-a întocmit o notă de constatare pe şantier, de reprezentanţii Primăriei şi dirigintele de şantier, prin care s-a consemnat faptul că executantul nu poate respecta termenul contractual de 12 luni, dat fiind că, după 8 luni, stadiul fizic de realizare a lucrărilor era de doar 13%. Prin aceste întârzieri şi prin disconfortul provocat unui număr foarte mare de brăileni, nu doar a locatarilor din cartierul Vidin, prejudiciul provocat este mult mai mare decât valoarea contractului, a spus primarul Marian Dragomir.

Dragomir a precizat că nu pot fi făcute niciun fel de alte lucrări pe Calea Galaţi cât timp Telor Invest nu predă amplasamentul şi nici nu îşi dă acordul de a se face intervenţii de către o terţă parte. Abia pe 21 decembrie, când va expira termenul de execuţie stipulat în contract, cei de la Telor Invest nu vor mai avea niciun drept asupra lucrărilor de pe Calea Galaţi, iar Primăria va putea demara o nouă licitaţie pentru găsirea altei firme care să finalizeze lucrările. Procedurile vor fi, însă, de durată, pentru că mai întâi va trebui făcută o expertiză a stadiului lucrărilor de pe Calea Galaţi, pe tronsonul cuprins între podul Brăiliţa şi ieșirea din oraș din cartierul Vidin.

 

Comentarii