ProBraila 21 iulie 2017
Trio Bereghinya din Ucraina a castigat Trofeul Festivalului ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”
Trio Bereghinya din Ucraina a castigat Trofeul Festivalului ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”
Trio Bereghinya din Ucraina a castigat Trofeul Festivalului ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”

Joi seara, în a treia zi a Festivalului Internațional de folclor ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, a avut loc Gala laureaților ediției a XI-a. La ediția din acest an au participat 26 de concurenți, dintre care 20 din România și șase din străinătate. Trofeul acestei ediții a fost câștigat de Trio Bereghinya din Ucraina, alcătuit din Marina Braila, Iryna Shcherbina și Nadia Lapshina.

Joi la prânz, când juriul s-a întrunit pentru deliberare și stabilirea premiilor, organizatorii festivalului au pregătit o surpriză participanților și invitaților, o plimbare pe Dunăre cu nava Lacu Sărat.

Festivalul Internațional de folclor ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centru Județean de Creație, a fost timp de trei zile atracția principală a brăilenilor. În fiecare seară zona de la Esplanadă a fost plină de spectatori, iubitorii ai muzicii. În primele două seri, cei 26 de concurenți au prezentat câte două melodii, dintre care una acompaniați de Orchestra Lăutarii din Chișinău, condusă de Nicolae Botgros.

Premiul I al acestei ediții a festivalului a fost adjudecat de Andreea Iulia Mihai, care a reprezentat zona Vlașca, Teleorman. Premiul II a fost câștigat de Simona Vasilica Mazăre, reprezentantă a zonei Botoșani, iar Premiul  III a fost câștigat de Grupul Bistrik, alcătuit din interpretele Kristina Dencic, Jovana Baraksadic, Jovana Terzic, Tijana Butric, din Serbia.

Premiul pentru autenticitatea costumului popular a fost câștigat de Alexandra Băcilă, care a reprezentat zona Târnavei Mari. Premiul de popularitate i-a revenit lui Florin Ștefan, reprezentant al zonei Muntenia, care a primit și un premiu din partea Fundației Academice Europene Euroculturalia.

Fundația Academică Europeană Euroculturalia a mai acordat încă două premii, Liliana Iustina Ursachi, care a reprezentat zona Bucovinei și brăileanca Nicoleta Ghelase, care a reprezentat zona Munteniei. La ediția de anul trecut, Nicoelta Ghelase a câștigat premiul de popularitate al Festivalului. Toți participanții au primit diplome.

Ultima seară a Festivalului s-a încheiat cu două recitaluri de excepție. Pe scena de pe Esplanada Dunării din Brăila au urcat Nineta Popa și Ionuț Dolănescu, care au atras aplauze îndelungate din partea spectatorilor brăileni.

Prezentatorii Festivalului au fost Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii