Mihai Tudose pentru europarlamentare - ProRomania
Silviu Mares 15 ianuarie 2018

Premierul Mihai Tudose a demisionat în această seară din funcția de premier și a plecat de la sediul PSD spre Guvern, unde și-a scris demisia pe care o va înainta marți dimineață Administraţiei Prezidențiale, o adresă oficială în acest sens. CExN i-a validat demisia și va face o propunere de nominalizare pentru funcția de premier în ședința de mâine.

Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis,  va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. 

Nominalizarea propusă ca premier interimar este Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării.

Tudose a declarat că nu acceptă să rămână la Palatul Victoria până la învestirea noului guvern, ca premier demisionar.  Ca urmare, va fi propus un nume pentru gestionarea treburilor curente ale guvernului până ce președintele Iohannis va trimite Parlamentului o nominalizare și va fi votat noul guvern.

Mai multi miniștri își vor anunța demisia, împreună cu premierul Mihai Tudose, au declarat luni seara, pentru HotNews.ro, surse politice.

Este vorba despre vicepremierul Marcel Ciolacu, Marius Nica, de la Fonduri Europene, Felix Stroe de la Transporturi, Mircea Titus Dobre de la Turism si, posibil, Lucian Romascanu de la Cultura.

Comentarii