Silviu Mares 23 decembrie 2017

În perioada 12 – 19.12.2017, Poliţia Locală Brăila au constatat şi aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.900 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. 

Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional două persoane cu amenzi în valoare de 700 lei.

Astfel, M. F., în vârstă de 46 ani, din Brăila a fost sancționat cu amendă în valoare de 600 lei fiind depistat pe Aleea Cocorilor în dreptul Bl. E1, sc.1 proferând injurii şi expresii vulgare, provocând indignarea cetățenilor.

De asemenea, L. V., în vârstă de 39 ani, din Brăila a fost sancționat cu amendă în valoare de 100 lei fiind depistat pe str. Unirii la intersecție cu str. G-ral Eremia Grigorescu, în timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice, provocând indignarea persoanelor aflate în zonă.

Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu a fost depistată și sancționată contravențional brăileanca I. S., în vârstă de 58 ani a fost sancționată cu amendă în valoare de 200 lei pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a polițiștilor locali în urma săvârșirii de către aceasta a unei contravenții.

Pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea unei persoane, a fost sancţionat contravenţional brăileanul I. F., în vârstă de 64 ani, a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru că a împiedicat polițiștii locali să își indeplinească obligațiile de serviciu privind legitimarea soției sale, I. S., aceasta săvârșind o contravenție.

Comentarii