Silviu Mares 29 decembrie 2017

În vederea reducerii posibilităţilor de producere a unor evenimente care să afecteze siguranţa cetăţenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” a judeţului Brăila a efectuat, în perioada 30 noiembrie – 28 decembrie 2017, acţiuni de verificare la obiective de alimentaţie publică frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria restaurante, cluburi, baruri şi discoteci.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriaşi sau de către administratorii/proprietarii spaţiilor.

În perioada menţionată ISU Dunărea Brăila a efectuat 15 controale în urma cărora au fost constatate 42 de deficiențe, dintre care 3 deficienţe au fost soluţionate pe timpul controalelor. Au fost aplicate 39 sancţiuni, din care 32 avertismente şi 7 amenzi în cuantum de 8000 lei.

Cele mai frecvente deficienţe au fost: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu (9 obiective), lipsa detectoatelor de incendiu, detectoare de gaz nefuncţionale, defecţiuni la sistemul de iluminat de siguranţă.

Pentru perioada următoare se va asigura prezenţa echipajelor de intervenţie la evenimentele de amploare, în care sunt aşteptaţi un număr mare de cetăţeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Comentarii